Meedogenloze Joaquin Phoenix in ijzige eerste clip van 'Napoleon'

Meedogenloze Joaquin Phoenix in ijzige eerste clip van 'Napoleon'

Het koele, berekende karakter van de wereldberoemde generaal komt tot leven in deze stevige actiescène.

De geschiedenis wordt later deze maand prachtig tot leven gebracht met Napoleon, over het leven van de beroemde generaal en keizer Napoleon Bonaparte. Regisseur Ridley Scott, bekend van films als Gladiator en The Martian, brengt het verhaal schitterend in beeld, zoals te zien is in de nieuwe clip.

Een rol als Napoleon is niet voor iedereen weggelegd. Oscarwinnaar Joaquin Phoenix, die we kennen van films als Joker en Beau is Afraid, heeft de taak op zich genomen om dit complexe figuur uit de geschiedenis recht toe te doen. Naast Phoenix zijn onder andere Vanessa Kirby, Tahar Rahim en Ben Miles te zien in de film.

Militair meesterbrein
In de beelden zien we hoe Phoenix als de beroemde generaal op een zeer berekende en koele manier zijn leger aanstuurt tijdens de Slag bij Austerlitz. Tijdens deze slag nam het Franse leger het op tegen het Oostenrijkse en Russische leger en was het hierbij in de minderheid. Het kwam voor de Fransen dus aan op het militaire inzicht van Napoleon.

Naast het knappe acteerwerk van Phoenix zien we in de clip ook stevige actiebeelden, waardoor we er bijna zeker van kunnen zijn dat de film een goede combinatie zal zijn van sterke personages en visueel interessante beelden.

Oscars
De film lijkt, met de acteurs, regisseur en het onderwerp, een goede kandidaat voor een aantal Oscarnominaties. Toch heeft de film ook al aardig wat competitie, met grote namen als Oppenheimer en Killers of the Flower Moon. Deze clip laat zien dat de film toch zeker een kans zou kunnen hebben. De clip is hieronder te bekijken.


Napoleon is vanaf 23 november in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. Daarna zal de film exclusief te streamen zijn bij Apple TV+.

NieuwsFilm

meest populair