Deze verwijderde scène uit 'The Silence of the Lambs' maakt Hannibal een beetje menselijker op een slechte manier

Deze verwijderde scène uit 'The Silence of the Lambs' maakt Hannibal een beetje menselijker op een slechte manier

We krijgen een uniek en ander beeld te zien van de seriemoordenaar in deze scène.

The Silence of the Lambs blijft, 32 jaar nadat het uitkwam, een geweldige film. Deze psychologische horror-thrillerfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Harris en gaat over seriemoordenaars met daarin centraal Hannibal Lecter, een figuur die iconisch is geworden.

De film zelf is ook een klassieker geworden. Het werd erkend als één van de meest memorabele horrorfilms naast klassiekers als Psycho en Halloween. Regisseur Jonathan Demme ontving er een Oscar voor, net als Jodie Foster in de rol van Clarice Starling en Anthony Hopkins als Hannibal Lecter. Verder won de film nog Oscars voor het beste scenario en beste film.

Verhaal
In The Silence of the Lambs volgen we de jonge FBI-agente Clarice Starling (Foster), die de hulp inroept van de briljante maar krankzinnige psychiater Dr. Hannibal Lecter (Hopkins). Clarice raadpleegt Lecter in haar zoektocht naar de seriemoordenaar Buffalo Bill, die vrouwen ontvoert en vermoordt.

Lecter, een voormalige psychiater en kannibaal, biedt inzichten in het criminele brein van Buffalo Bill, maar hij doet dit op zijn eigen manipulatieve manier. Tijdens het onderzoek ontstaat er een complexe psychologische relatie tussen Clarice en Hannibal, en het verhaal bereikt zijn hoogtepunt als Clarice probeert Buffalo Bill te vinden en te stoppen voordat hij zijn volgende slachtoffer maakt.

Menselijker
In de verwijderde scène komt Clarice Hannibal nog eens bezoeken. Tijdens het gesprek begint Hannibal te praten over het type man Buffalo Bill waarschijnlijk is en dat met een emotionele speech. Hij krijgt er zelfs tranen van in zijn ogen.


Het is een uniek beeld om Hannibal in een meer kwetsbare toestand te zien. Het is ook geweldig om een scène te hebben die dieper ingaat op de geest van een seriemoordenaar. Hannibal lijkt misschien minder dreigend, maar de menselijkheid die hij hier toont, maakt hem juist nog angstaanjagender.

Vervolgen
Na The Silence of the Lambs kwamen er nog een paar vervolgfilms uit over Hannibal Lecter. Zo was er in 2001 Hannibal met Hopkins opnieuw als Hannibal Lecter. In plaats van Jodie Foster speelt Julianne Moore Clarice. Het jaar erop kwam Red Dragon uit met Hopkins wederom als Hannibal. Dit verhaal speelt zich af voor The Silence of the Lambs en werd eerder verfilmd als Manhunter. In 2017 kwam Hannibal Rising uit over de jeugd van Hannibal Lecter. Hierin werd hij gespeeld door Gaspard Ulliel. Deze films hebben wel nooit het succes gekend van The Silence of the Lambs.


Wil je deze klassieker eens opnieuw zien of voor de eerste keer bekijken, dan kan dit op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair