Pareltjes onder de 90 minuten: 'Locke' mag je zeker niet missen

Pareltjes onder de 90 minuten: 'Locke' mag je zeker niet missen

Heb je avondje niet zo veel tijd maar wil je toch een goede film zien dan is dit zeker een aanrader.

Er is nu behoorlijk veel te doen over Martin Scorsese's nieuwste film, Killers of the Flower Moon. Ondanks het feit dat deze erg sterk wordt onthaald, is deze met 3 uur en 26 minuten voor sommige mensen wel te lang. Daar zul je met Locke geen last van hebben.

Er zijn filmfanaten die klagen dat Killers of the Flower Moon te lang duurt. Locke kan je makkelijk 2 keer kijken en dan heb je nog tijd over. Mocht je dus een avondje niet zo heel veel tijd hebben maar toch een goede film willen zien, dan is Locke zeker een 'te kijken' tip.

Verhaal
In Locke is de hoofdrol weggelegd voor Tom Hardy, die de film draagt. Hij is namelijk de enige acteur die fysiek in de film aanwezig is. Hij kruipt in de huid van Ivan Locke, die hard heeft gewerkt om een goed leven voor zichzelf te hebben.

Alles verloopt op rolletjes, maar hier komt abrupt een einde aan. Aan de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, krijgt hij een telefoontje dat een reeks gebeurtenissen in beweging zet die zijn familie, werk en ziel zal ontrafelen.

Ontvangst
Locke is een film die zich telkens op een dezelfde locatie afspeelt, net zoals o.a. Buried en Rope. Hollywood-'heavyweight' Hardy doet dit echter perfect en zet een ijzersterke rol neer. Hardy voegde zelf ook enkele elementen toe in de film.



Zo besloot hij voor een dikke wollen trui te gaan en een wilde baard, aangezien dit volgens hem stereotypen zijn van een kapitein van een schip. Hij zag de wagen als het ware als zijn schip en 'vaart' de kant op waar hij denkt naartoe te moeten gaan.

Cast
Hoewel Hardy de enige acteur is die in de film te zien is, zijn wel ook enkele andere grootheden te horen. Zo is het stemwerk van o.a. Olivia Colman, Tom Holland, Ruth Wilson én Andrew Scott ook erg overtuigend.



Locke werd geschreven en geregisseerd door Steven Knight, voornamelijk bekend als schrijver van scripts als Eastern Promises en Dirty Pretty Things. Locke scoort op IMDb een nette 7,1, maar vooral het Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn met zijn 91%.

Interesse? Locke is te zien op HBO Max en CineMember!

NieuwsFilm

meest populair