Algemeen

Kuifje gecast?

door Hedwig van Driel op 21.03.2008 om 17:48 in Algemeen
Steven Spielberg en Peter Jackson willen drie films over Kuifje maken met performance-capture, en volgens de Daily Mail hebben ze een hoofdrolspeler gevonden. Niemand wil het bevestigen, maar het lijkt erop dat de 17-jarige Thomas Sangster de jonge reporter zijn stem en bewegingen zal meegeven.

Sangster speelde tot nu toe o.a. al in Love, Actually en Nanny McPhee. Eind deze maand begint hij met het filmen van Bright Star, de nieuwe film van Jane Campion over Keats, waarin hij met Ben Whishaw en Abbie Cornish zal samenwerken.

Er is nog maar heel weinig bekend over het Kuifje-project. Het schijnt dat Spielberg de eerste en Jackson de tweede film zal regisseren. Wel zeker is dat Andy Serkis, een perfcapveteraan, Captain Haddock zal spelen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Deweb

Avatar

Serkis als Haddock? Ik dacht dat alleen nog maar geruchten waren omdat in ieder geval vast zou staan dat hij een rol zou vertolken.
Dat noem ik toch wel de verassing van de dag...

Op de foto ziet Ganster er trouwens goed uit. Hij heeft wel wat weg van Kuifje.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tja wat moet ik ervan denken, Kuifje hoort in een tekenfilm waar je vroeger op woensdagmiddag snel voor naar huis fietste....:?

Kan mezelf niet zo snel iets voorstellen bij Kuifje in een film....

logix

Avatar

::DFC::Nohands[NL "]Tja wat moet ik ervan denken, Kuifje hoort in een tekenfilm waar je vroeger op woensdagmiddag snel voor naar huis fietste....:?

Kan mezelf niet zo snel iets voorstellen bij Kuifje in een film...."


Ik wel. Soort Indiana Jones 4 smaakje erbij.

me against the world

Avatar

In Love Actually speelde hij wel goed. Zijn karakter was wel erg leuk.

Weet niet hoe blij ik moet zijn met een film van kuifje... Hij ziet er wel een beetje jong uit voor mijn idee bij kuifje maar goed

Deweb

Avatar

Hij ziet er inderdaad tamelijk jong uit, maar je moet niet vergeten dat er nog een laagje CGI overheen gaat. Daardoor kunnen ze alles doen. Zelfs van Tom Hanks (met bewegingen en al) een jongetje van 12 maken (in "the polar express).

Thiver

Avatar

Ik heb Kuifje altijd beschouwd als iemand van rond de 25. Een 17-jarige lijkt me dan ook niet echt geschikt. Op IMDb wordt Kirsten Myburgh genoemd als mogelijke kandidaat voor de titelrol, en ik moet zeggen dat die qua gezicht toch wel een streepje voor heeft.

Steve Harwin

Avatar

afbeelding
Voolgens mij kan Serkis dat best.
Ik ben verder ook benieuwd wie de rollen zullen gaan vertolken van professor Zonnebloem, Bianca Castafiore, Jansen en Janssen, generaal Alcazar, etc.

meanrat

Avatar

Begrijp het fenomeen perfcap echt niet. eerst laat je je acteurs alle bewegingen nadoen en acteren, maar je vertaalt die bewegingen vervolgens naar computergerenderde beelden. Waarom niet gewoon een speelfilm ervan maken? Vond Beowulf echt onzin. Waarom is die film nou werkelijk gemaakt? Om een mooi verhaal te vertellen of om te laten zien hoe goed we tegenwoordig al mensen kunnen animeren? En als het perfcap is kan Serkis dat natuurlijk het beste. Hij hoeft er immers niet uit te zien als Haddock, dat wordt allemaal later erbijgetekend. bah...

master3d

Avatar

Hm ik dacht dat ik ergens gelezen had dat de achtergronden wel "echt" zouden zijn. Maar daar twijfel ik nu wel over. In ieder geval zal WETA Digital de special effects doen, die al een geweldig resultaat hebben geboekt met King Kong als het gaat over prefcapSmiley face

NieuwsFilm

meest populair