Regisseur van 'I Am Legend' baalt nog altijd van allebei de eindes

Regisseur van 'I Am Legend' baalt nog altijd van allebei de eindes

Als Francis Lawrence het vandaag de dag opnieuw zou mogen doen zou hij voor iets anders gaan.

Enige tijd geleden kregen we te horen dat er een vervolg komt op I Am Legend, waar zelfs Will Smith voor terugkeert. Dit is wel enigszins merkwaardig te noemen, aangezien zijn personage sneuvelt. Gelukkig bestaat er een alternatief einde, maar de regisseur is hier niet echt blij mee.

Francis Lawrence mocht de blockbuster maken en nam twee verschillende eindes op. In de film die wij krijgen te zien offert Robert Neville (Smith) zichzelf op om medeoverlevenden te helpen ontsnappen.

Uitkomst
Hij gebruikt een granaat om een groep zombies buiten het veilige gebied te vernietigen. Neville sterft in het proces, maar zijn offer maakt het mogelijk voor anderen om te ontsnappen en hopelijk een remedie te vinden.

Het alternatieve einde toont een ander scenario. Neville wordt bijna overweldigd door de wezens, maar realiseert zich dan dat ze hem niet aanvallen, maar eerder proberen een van hun soort te redden die hij gevangen heeft genomen. Neville beseft dat hij de 'legende' is voor deze wezens. Hij overleeft terwijl hij zich bewust wordt van zijn eigen rol in de nieuwe wereldorde.

Reactie
Tijdens een recent interview laat de filmmaker zich erover uit: "Als ik moet kiezen geef ik de voorkeur aan het originele einde, maar als ik het nu opnieuw zou mogen doen zou ik een einde opnemen dat trouw is aan het boek".



"Er werd echter een behoorlijke smak geld in de film geïnvesteerd. Iedereen was dus nerveus om een 'te nihilistisch' einde op te nemen. Als ik er nu terugkijk denk ik dat iedereen alsnog van 'I Am Legend' zou kunnen genieten, zelfs met een nihilistisch einde".

Ander einde
Beide eindes verschillen van het originele einde in het boek van Richard Matheson, waar Robert Neville beseft welke impact hij heeft op de evolutie van deze wezens en verklaart: "I am legend" voordat hij zelfmoord pleegt.

Bekijk beide eindes hieronder terug.



NieuwsFilm

meest populair