Oscar-genomineerde filmmaakster terug met alzheimer-docu 'The Eternal Memory'

Oscar-genomineerde filmmaakster terug met alzheimer-docu 'The Eternal Memory'

Oscar-genomineerde filmmaker Maite Alberdi schildert een teder en tegelijkertijd krachtig portret van een echtpaar dat worstelt met de gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Ook deze week zitten er bij de reeks gloednieuwe bioscoopfilms weer een aantal prachtige non-fictiefilms. Het Chileense The Eternal Memory is er daar één van.

Maakster Maite Alberdi voor haar vorige film The Mole Agent al een nominatie voor 'Best Documentary Feature' bij de Academy Awards; The Eternal Memory zou haar zomaar eens haar tweede nominatie kunnen opleveren.

Verhaal
Centraal staat het leven van de gevierde Chileense journalist Augusto Góngora en zijn vrouw, actrice en Chileense Minister van Cultuur, Paulina Urrutia. Góngora werd bekend als vooraanstaand cultureel commentator en archivaris in Chili, die jarenlang streed om de herinneringen aan de dictatuur van August Pinochet levend te houden.

Nadat hij in 2014 met de ziekte van Alzheimer werd gediagnostiseerd, wordt het de taak van zijn vrouw Paulina om het geheugen van haar man levend te houden. Met genegenheid leidt ze haar echtgenoot door zowel de goede als de moeilijke momenten van zijn dagelijks bestaan, terwijl de ziekte langzaam maar zeker hun leven begint aan te tasten.

Mixed media
In de trailer zien we dat Alberdi door middel van archiefbeelden, (vijfentwintig jaar aan) persoonlijke video-opnames en nieuw eigen geschoten materiaal een zachte en bedreven vastlegging van het dagelijkse leven van het paar heeft weten te creëren.


The Eternal Memory is vanaf 16 november te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair