Chileense verzetsheld transformeert tot kwetsbare oude man in deze ontroerende documentaire.
play

7,6 details

  • 85 Min
  • Documentaire
  • Chili
85 Min Chili

De Oscar-genomineerde regisseur Maite Alberdi vertelt in haar de documentaire 'The Eternal Memory' het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden. Het is een diep ontroerend en menselijk portret van een eeuwige liefde en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het jaar.

Alt titel
La Memoria Infinita
Regie
Maite Alberdi
Cast
Javier Bardem, Raúl Ruiz, Augusto Góngora, Paulina Urrutia.
Release
11.08.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Maite Alberdi | Scenario: Maite Alberdi | Cast: Augusto Góngora, Paulina Urrutia | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

De Koude Oorlog was veel meer dan slechts het Westen tegen de Sovjet-Unie. In de strijd tegen het communisme steunde vooral de Verenigde Staten verschillende militaire staatsgrepen, om 'links' wereldwijd de kop in te drukken. Het gevolg waren meerdere militaire dictaturen, onder andere in Chili. Het strikte regime van Augusto Pinochet is in Chili een groot nationaal trauma. Inmiddels is zijn staatsgreep vijftig jaar geleden. The Eternal Memory blikt terug op de rol van Augusto Góngora in het verzet tegen de dictatuur, voordat al zijn herinneringen verloren gaan.

In 2015 werd Augusto gediagnostiseerd met Alzheimer. Zijn mentale gesteldheid gaat snel achteruit. Met dat gegeven valt The Eternal Memory direct in huis. De film opent met Augusto in bed, waar zijn vrouw Paulina hem verzorgt. Hij lijkt echter niet meteen te weten dat zij zijn vrouw is. De zichtbare liefde tussen de twee heeft hierdoor voortdurend een bitterzoete smaak. Vanaf de allereerste scène is meteen duidelijk wat de film gaat zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Eternal Memory Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Eternal Memory

acties