Deze zin uit 'Loki' geeft invulling aan Phase 5 & 6 van het Marvel Cinematic Universe

Deze zin uit 'Loki' geeft invulling aan Phase 5 & 6 van het Marvel Cinematic Universe

Het tweede seizoen van Loki zet een enorme stap in de bedoelingen van het MCU.

Voorafgaand aan de huidige Multiverse Saga van het Marvel Cinematic Universe werd duidelijk dat er zowel films als series zouden verschijnen die je MOET zien om het grotere verhaal te snappen. De serie Loki bewijst maar weer eens waarom. Let op: SPOILERS.

Afgelopen vrijdag verscheen van die serie de laatste aflevering op Disney+ en daarin gebeuren heel wat dingen. Op SerieTotaal lees je er genoeg over. Een uitspraak in die aflevering betekent veel voor de toekomst van het MCU.

TVA en tijdslijnen
Gedurende het eerste en tweede seizoen van Loki wordt duidelijk wat tijdslijnen in het MCU zijn en wat de rol is van de TVA. Het wel of niet laten leven van He Who Remains (Jonathan Majors) was de worsteling aan het einde van het eerste seizoen.

Seizoen 2 gaat vooral over met de dood van He Who Remains en de impact daarvan op de TVA en de tijdslijnen. Met name Sylvie (Sophia Di Martino) wil geen TVA en wil alle vrijheid voor (het leven op) de tijdslijnen. Loki (Tom Hiddleston) lijkt vooral de TVA te willen redden.

Terugkeer Kang
In gesprek met Entertainment Weekly wordt aan uitvoerend producent Kevin Wright gevraagd of en hoe Majors' Kang the Conqueror te zien zal zijn in het MCU. "Ik ga er waarschijnlijk wat te licht mee om, maar voor mij - en ik weet dat alle filmmakers het erover eens zijn - denken we dat alles is duidelijk is gemaakt in de serie," aldus Wright.


"Ik denk dat alle details aanwezig zijn, en dat er veel dingen zijn die mensen niet zijn opgevallen, of ze begrijpen niet helemaal wat er wordt gezegd," aldus Wright. "De sleutel tot de toekomst ligt in het gesprek met Sylvie, en dit maakt niet noodzakelijkerwijs een van de bedreigingen ongedaan. In mijn gedachten is dit wat Sylvie zei: 'Geef ons tenminste een kans. Laten we voor onszelf vechten en ons eigen lot bepalen'."

Belangrijke zin
Die zin van Sylvie doet Loki beseffen dat het redden van de tijdslijnen onmogelijk is zonder dat hij Sylvie doodt. Loki realiseert dat hij een bepaalde rol (God Loki) moet invullen om Sylvie, en de rest van het leven, te beschermen.


Het gevolg is dat God Loki de strijd tussen de Kang-variants overlaat aan de vele personages die in de tijdslijnen leven. Hoe God Loki dat kan beïnvloeden is niet duidelijk, maar dat Kang in al die tijdslijnen terugkeert is wel overduidelijk. En de half groene "boom" met tijdslijnen die God Loki creëert, laat ook een hoop paars en blauw zien, de kleuren van Kang.

The Kang Dynasty
Het is duidelijk dat de dynastie van Kang eraan komt en daarvan zien we uiteraard het meeste in Avengers: The Kang Dynasty die in juli 2026 verschijnt, met of zonder Majors.

NieuwsFilm

meest populair