De claustrofobische horrorfilm 'The Descent' eindigde bijna een heel stuk enger

De Amerikaanse en Europese versie van de film eindigden op een andere manier.


The Descent verscheen in 2005 en is geregisseerd door Neil Marshall. Het is een horrorfilm die grotendeels in een grot plaatsvindt. Mensen met claustrofobie kunnen de film beter niet kijken, vooral de versie met het alternatieve einde. Let op: SPOILERS!

Leuk weetje over de actrices die de hoofdrollen spelen: ze zijn allemaal geboren in een ander land. Eén van de actrices in de film is de Nederlandse Saskia Mulder. Daarnaast spelen ook Shauna Macdonald uit Maleisië, Natalie Jackson Mendoza uit Hongkong, Alex Reid uit Engeland, MyAnna Buring uit Zweden en Nora-Jane Noone uit Ierland mee in de film.

Amerikaanse versie
The Descent volgt een groep vriendinnen die op ontdekking gaan in een grot. Door een instorting komen ze er vast te zitten samen met onderaardse monsters. Ze moeten proberen weg te geraken uit de grot voordat de monsters hen te pakken krijgen.

Ze worden één per één gedood totdat enkel nog Sarah (Macdonald) in leven is. Ze ziet uiteindelijk de uitgang van de grot en klimt naar de uitgang. Ze rent naar haar auto en rijdt weg. Dit is hoe de Amerikaanse versie van de film eindigde.

Europees einde
In Europa eindigde de film niet bij die ontsnappingsscène, maar kwam er nog een extra scène bij die de film nog enger maakt. In deze versie is Sarah's ontsnapping een droom. Ze is nog steeds in de grot en heeft geen enkele kans op ontsnapping.


Ze begint weer te hallucineren en ziet haar dode dochtertje voor zich, met een verjaardagstaart in haar handen. Terwijl Sarah zich wanhopig vastklampt aan dit beeld, komen de kreten van de monsters steeds dichterbij. Deze versie eindigt dus niet positief zoals de Amerikaanse versie en toont nog meer de ernst van de situatie.

Vervolg
In 2009 kwam er een opvolger met de titel The Descent: Part 2. Het vervolg zorgde voor een probleem omdat de eerste film anders eindigt in de Amerikaanse en Europese versie. Aangezien de film in Amerika het meeste moest opbrengen, werd die versie als uitgangspunt genomen voor het vervolg. Daardoor kon Sarah opnieuw opduiken in dit tweede deel.


In The Descent: Part 2 volgen we Sarah die samen met de sheriff, hulpsheriff en een aantal specialisten teruggaan naar de grot om de vermiste andere vrouwen te zoeken. Ze geloven haar verhaal niet en beslissen daarom opnieuw in de grot te kruipen, dit keer via een andere ingang.

NieuwsFilm

meest populair