Regisseur Christopher Nolan verbaasd over het succes van 'Oppenheimer'

Regisseur Christopher Nolan verbaasd over het succes van 'Oppenheimer'

Christopher Nolan zag het succes van de film over de creatie van de atoombom niet aankomen.

Oppenheimer was één van de grootste verrassingen van dit jaar. De drie uur durende film over de creatie van de atoombom heeft ruim $900 miljoen opgebracht en is één van de succesvolste films van 2023. Zelfs regisseur Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk) zag dit succes niet aankomen.

In een interview met Variety onthult de filmmaker dat hij niet verwacht had dat Oppenheimer zo een grote hit zou worden. Ook is hij verbaasd door de positieve reacties die bioscoopgangers op de film hadden. Hij heeft een IMAX-vertoning van de film bezocht en was zeer verrast dat het publiek zo gefocust en geconcentreerd was.

Perfecte timing
"Met sommige films is je timing gewoon perfect op een manier die je niet kan voorspellen," vertelt Nolan. "Als je begint te werken aan een film, dan duurt het twee tot drie jaar voordat die film wordt uitgebracht. Je weet nooit hoe het publiek over een paar jaar op een film gaat reageren. Maar soms is het verhaal wat je wilt vertellen precies waar het publiek op heeft zitten wachten."

"Het was geweldig om daar te zijn," vertelt Nolan over zijn ervaring in de IMAX-bioscoop. "Elke stoel was bezet, en iedereen was volledig gefocust op wat er op het scherm gebeurde. De betrokkenheid van het publiek was sterker dan wat ik ooit gevoeld heb, iedereen had de volledige aandacht voor de film."

IMAX
Oppenheimer heeft maar liefst $948 miljoen opgebracht. Een bijzondere prestatie voor een 3 uur durende film, gemaakt voor volwassenen, met zware en moeilijke themas. $180 miljoen kwam er alleen al binnen van IMAX-bioscopen, daarmee is Oppenheimer één van de succesvolste IMAX-films ooit.



Oppenheimer volgt het leven van natuurkundige J. Robert Oppenheimer, zijn rol in het Manhattan Project en de creatie van de eerste atoombom. Hoofdrollen zijn er voor Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr. en Florence Pugh. Oppenheimer is vanaf 22 november te huur via de bekende kanalen.

NieuwsFilm

meest populair