Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond goed vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond goed vermaak

'Midnight Express' van Alan Parker is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Midnight Express van regisseur Alan Parker, die je kunt kennen van Angel Heart en The Commitments.

Midnight Express
De dramafilm uit 1978 heeft een hoofdrol voor Brad Davis. Bijrollen gingen naar onder meer John Hurt, Randy Quaid en Norbert Weisser. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (90%): "Rauw en meedogenloos, Midnight Express is meeslepend in zijn realistische weergave van opsluiting, waarbij pathos worden gewonnen uit de simpele daad van het doorstaan ??van ontberingen."

Reacties
"Uitstekende film, pakkend drama, met meer schwung, tempo en wendingen dan wat ik al eerder zag van gevangenisfilms," schreef Boenga op Moviemeter.



Theunissen schreef op Moviemeter: "Indrukwekkende keiharde op waarheid gebaseerde Misdaad / Drama film, waarvan het harde verhaal vanaf de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 120 minuten) weet te boeien en spannend is en daarbij leef je ook mee met hoofdrolspeler Brad Davis, die ik veel vond lijken op onze wijlen Willem Ruis."

Op Netflix
De dramafilm was een succes en bracht $35 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: De Amerikaanse student Billy Hayes werd in 1970 gearresteerd toen hij 2 kilo hasj uit Turkije probeerde te smokkelen. Hij staat nu voor een gevangenisstraf van 30 jaar.

NieuwsFilm

meest populair