Eerste recensies 'Godzilla Minus One': 100% op Rotten Tomatoes

Eerste recensies 'Godzilla Minus One': 100% op Rotten Tomatoes

De blockbuster scoort vooralsnog onwijs goede cijfers op allerlei filmwebsites.

Monsterfilms doen het normaal gesproken altijd tamelijk sterk aan de box-office, maar worden niet altijd even goed onthaald. Godzilla Minus One lijkt een uitzondering op de regel te zijn. De blockbuster scoort vooralsnog de perfecte 100% op Rotten Tomatoes.

Iedereen heeft wel al van Godzilla gehoord. Het beroemde filmmonster vindt zijn roots in Japan en er komen regelmatig (Japanse) films uit met Godzilla. Godzilla Minus One is de volgende. De film komt van regisseur Takashi Yamazaki en is geproduceerd door Toho Studios.

Wat te verwachten
Het is al de 33e Godzilla-film van Toho en de vijfde in de zogenaamde 'Reiwa era'. Het verhaal speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog als de Japanse economie tot een nulpunt is gedaald. Als Godzilla dan ook nog verschijnt, belandt het land in een complete chaos.

De film heeft rollen voor onder meer Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada en Munetaka Aoki. Godzilla is in de film tot leven gewekt met computeranimaties, net als in recentere werken als Always: Sunset on Third Street 2 (2007) and Seibu-en's Godzilla the Ride (2021).

Nog even wachten
Ook het IMDb-cijfer mag er zijn: de blockbuster scoort hier een hele nette 7,7. Begin volgende maand zal Godzilla Minus One in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de onderstaande trailer.



NieuwsFilm

meest populair