Eerste recensies epische actiefilm 'Napoleon': echt zo goed, of een tegenvaller?

Eerste recensies epische actiefilm 'Napoleon': echt zo goed, of een tegenvaller?

Ridley Scott komt met de film Napoleon, een project dat Stanley Kubrick niet van de grond kreeg.

Uiteraard heeft Ridley Scott niet de Napoleon-film gemaakt die wijlen Stanley Kubrick voor ogen gehad. Toch betreft het de eerste grote film over de "Kleine Generaal" sinds Kubrick zijn plannen moest staken vanwege budgetproblemen.

Scotts Napoleon ging gisteren in première in het Salle Pleyel in Parijs. De eerste recensies staan daardoor nu al online. Rotten Tomatoes heeft 29 van die recensies verzameld en de Tomatometer staat op het moment van schrijven op 79 procent, met een 7,90/10 als gemiddelde beoordeling.

Spannend en showsteler
"Echt spannend! De ongelooflijk precieze en meesterlijk uitgevoerde film van Ridley Scott is zijn beste sinds Gladiator. Dit is de definitie van een film die je gezien moet hebben," meldt Linda Marric van HeyUGuys.

Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix doet het weer ijzersterk volgens Hamish Macbain van London Evening Standard, maar iemand anders steelt de show: "Phoenix, soms lachwekkend grappig en huiveringwekkend in dezelfde scène, is net zo meeslepend als altijd... Maar het is Vanessa Kirby die, net als Ryan Gosling in Barbie, met haar titelpersonage op de voorgrond treedt."

Ook mindere reacties
"Toen ik naar Napoleon keek, kreeg ik het gevoel dat Scott zelf misschien wat overrompeld werd. Er is geen twijfel dat hij wist dat de film ook humoristisch zou worden, maar hij lijkt verrast te zijn door hoe ver de grappen zou gaan," schrijft David Ehrlich van IndieWire.


Een Rotten recensie komt van Richard Lawson van Vanity Fair: "Napoleon voelt zowel gehaast als log, slechts af en toe komt er leven in door een wrang en snel verdwijnend gebaar naar wat het allemaal had kunnen zijn."

Vanaf 23 november
Napoleon draait vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair