Deze 3 gloednieuwe series worden ijzersterk onthaald op Disney+ en NPO Plus

Deze 3 gloednieuwe series worden ijzersterk onthaald op Disney+ en NPO Plus

Een revolutie begint met een krul, de god van de chaos teruggekeerd, en het mysterie van een dubbele moord.

Op Disney+ en NPO Plus zijn deze gloednieuwe series zeker sterke pluspunten te noemen. De recensenten van SerieTotaal werpen hun kritische blik op de nieuwe aanwinsten en delen welke ervan het beste uit de test komen.

Carmen Curlers | NPO Plus
In deze Deens dramaserie wordt het op feiten gebaseerde verhaal verteld over de opkomst van de krulset, en wat die betekende voor vrouwen in de jaren zestig. Recensent Michel Overbeek ziet hoe het verhaal in de stijl van Mad Men gevoelige onderwerpen van die tijd aan de tand voelt.

Hij gaf de historische serie 4 sterren, en vond: "'Carmen Curlers' voelt als een heerlijke reis terug in de tijd waarin vorm en inhoud passend samenkomen. De acht afleveringen van krap een uur vliegen voorbij en na de laatste wil je het liefst direct opnieuw beginnen met kijken."

Lees de rest van de recensie.

Loki seizoen 2 | Disney+
Het verhaal van de god van de chaos gaat verder in een wereld, waar hij zelf orde moet scheppen. Terence Shea kon het allemaal wel waarderen, maar vond ook dat dit seizoen evengoed de tweede helft van seizoen 1 kon zijn.

Hij gaf de serie 3 sterren, en beargumenteerde: "Alle bestaande tijdlijnen beginnen zo extreem te vertakken dat de machine die dit moet verwerken het niet meer aan kan. Om de kijker direct volledig te betrekken en zich er steeds van bewust is dat iets apocalyptisch gaande is, wordt de epische toon van begin tot einde aangehouden. Dat zorgt voor een vermoeiende zit."

Lees de rest van de recensie.

Blackwater | NPO Plus
Twee tijdlijnen in 1973 en 1991 volgen hoe een dubbele moord in een Zweeds dorpje heeft kunnen plaatsvinden, en hoe jaren later men erachter probeert te komen hoe alles exact is verlopen. Beide mysteries worden gestaag ontrafeld; ietsjes te gestaag naar de mening van Lydia van Vliet-Meeuwissen.

Ze gaf de detectiveserie 3 sterren, en vertelde: "Beide tijdlijnen bevatten een onopgelost mysterie. Allebei opzichzelfstaande verhalen, maar omdat het ene niet zonder het andere kan bestaan zijn ze nauw met elkaar verweven. Steeds zorgt de ene tijdlijn voor de nodige opheldering in de andere. Deze structuur maakt de serie speels en interessant en zorgt voor meer diepgang."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair