Dit alternatieve einde van deze 'Die Hard'-film zorgde voor een veel betere afronding

Dit alternatieve einde van deze 'Die Hard'-film zorgde voor een veel betere afronding

'Die Hard with a Vengeance' is de derde Die Hard-film en kwam uit in 1995.

Met Bruce Willis gaat het de laatste tijd niet zo goed. Hij stopte volledig met acteren wegens afasie, een taalstoornis die het gevolg is van een niet-aangeboren hersenletsel. Niet veel later werd bekend dat hij ook dementie heeft. Gelukkig kunnen we nog genieten van de vele films waarin hij in meespeelt zoals Die Hard with a Vengeance, die bijna een heel ander einde had. Let op: SPOILERS!

Die Hard with a Vengeance is de derde Die Hard-film en is dus een vervolg op Die Hard 2. In deze film speelt Willis opnieuw zijn bekende rol als John McClane. Ook Samuel L. Jackson, met wie Willis al eerder had gespeeld in Pulp Fiction, is te zien in dit deel van Die Hard. Net als deel één werd dit deel geregisseerd door John McTiernan.

Verhaal
Het scenario, met de naam Simon Says, was aanvankelijk bedoeld als scenario voor een actiefilm met Brandon Lee. Hij stierf echter in 1993. Later was de bedoeling om het scenario te gebruiken voor een eventueel vierde Lethal Weapon-deel. Maar het werd dus een Die Hard-film.

Die Hard with a Vengeance speelt zich in de zomer van 1995 af, zo'n 5,5 jaar na het tweede deel. Een terrorist die zichzelf Simon (Jeremy Irons) noemt, heeft een warenhuis in New York opgeblazen en dreigt meer bomaanslagen te plegen als de politie niet doet wat hij zegt. Politieagent John McClane wordt gedwongen het maniakale spel van Simon mee te spelen. Door een ongelukkig toeval wordt hij bijgestaan door de winkeleigenaar Zeus Carver.

Alternatief einde
McClane en Carver moeten in de film bepaalde opdrachten uitvoeren. Doen ze dit niet op tijd, dan dreigt Simon een school op te blazen. Een race tegen de klok begint. Die race eindigt met een grootschalige goudroof en een grote actiescène met helikopters waarin de slechteriken worden gedood en McClane opnieuw de held van de dag is.


De alternatieve eindscène was een stuk rustiger. Hierin jaagt McClane, jaren nadat Simon ontsnapte met de buit, hem op. Met McClane's leven in puin daagt hij de schurk uit voor een spelletje Russische roulette met een raketwerper, wat McClane wint. Dit einde is een stuk donkerder, maar zou toch veel leuker zijn geweest dan de helikopterschietpartij die de officiële eindscène bood.

Vervolgen
Na Die Hard with a Vengeance, kwamen er nog twee vervolgfilms. Meer Die Hard-films kunnen we niet onmiddellijk verwachten en zou er toch nog eentje komen, dan zal dat door zijn slechte gezondheid zonder Willis zijn. We kunnen de acteur wel nog in actie zien in een paar laatste films die hij heeft gedaan waaronder Detective Knight: Independence en zijn allerlaatste film Assassin.


Wil je Willis in actie zien in Die Hard with a Vengeance, dan kan dat op Disney+. De andere Die Hard-films zijn er ook allemaal te zien.

NieuwsFilm

meest populair