Marvel Studios zet de rem erop: maar één nieuw filmproject op de agenda voor 2024

Marvel Studios zet de rem erop: maar één nieuw filmproject op de agenda voor 2024

Marvel neemt een pauze na recente teleurstellingen zoals 'The Marvels' en 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'.

Een aantal jaar geleden kondigde Marvel-baas Kevin Feige grootse plannen aan voor fase 5 en 6 van het MCU. Er zouden ruim 4 films en meerdere series op Disney+ per jaar uitkomen. Maar de twijfelachtige ontvangst van recente Marvel-films en series en de stakingen in Hollywood gooiden roet in het eten. Er staat nu nog maar 1 film op de kalender van 2024, Deadpool 3.

The Marvels opende afgelopen weekend met het slechtste openingsweekend ooit voor een film binnen het MCU. De franchise kende sinds Iron Man in 2008 hit na hit, maar de laatste jaren ziet het er niet meer zo rooskleurig uit voor Marvel. Tegenvallende opbrengsten, fans die niet meer enthousiast zijn, Disney+ series die niet bekeken worden en producties die maanden hebben stilgelegen door de stakingen in Hollywood zijn een aantal van de grootste problemen.

Pauze
Films als Eternals en Ant-Man and The Wasp: Quantumania werden slecht ontvangen en fans begonnen te klagen dat er te veel series op Disney+ staan, series die bijna verplichte kost zijn om te begrijpen wat er in de films gebeurt. Het is dan ook geen verrassing dat Marvel een pauze inlast.

Disney en Marvel kondigden een aantal dagen geleden hun nieuwe release-schema aan. Alle geplande films in 2024 worden doorgeschoven naar 2025, alleen Deadpool 3 verschijnt nog komend jaar. De film met Ryan Reynolds is wel iets opgeschoven van 3 mei naar 26 juni 2024.

Captain America en Thunderbolts
De stakingen spelen een grote rol bij het uitstellen van de overige films. De opnames van Captain America: New World Order werden stilgelegd door de acteurs staking. En Blade en Thunderbolts hadden nog niet eens een afgerond script toen de schrijversstaking begon.



De nieuwe Captain America met Anthony Mackie moest eigenlijk op 26 juni 2024 uitkomen maar is nu uitgesteld naar 14 februari 2025. Thunderbolts met Florence Pugh en Sebastian Stan is uitgesteld van 20 december 2024 naar 25 juli 2025.

Blade
Blade met Mahershala Ali had eigenlijk al dit jaar uit moeten komen maar werd al meerdere keren uitgesteld. De film staat nu gepland voor 9 november 2025. Dit betekent dat er in 2025 maar liefst 4 MCU-films uitkomen, de vierde is Fantastic 4 op 2 mei.

Het is duidelijk dat de hoeveelheid films en series van Marvel de kwaliteit niet ten goede is gekomen. Laten we hopen dat deze gedwongen pauze tot betere films en series leidt.

Deadpool 3
Deadpool 3 zal volgens de geruchten de X-men naar het MCU brengen. Het is de eerste Deadpool-film onder de vlag van Disney. In de film moet Deadpool samenwerken met Wolverine, Hugh Jackman keert voor het eerst sinds 2017 terug om de mutant te spelen. Deadpool 3 draait vanaf 26 juni 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair