Na de film 'Mr. & Mrs. Smith' is er nu ook de serie: zonder Brad Pitt en Angelina Jolie

Na de film 'Mr. & Mrs. Smith' is er nu ook de serie: zonder Brad Pitt en Angelina Jolie

De serie met Donald Glover en Maya Erskine als het getrouwde spionagestel komt begin volgend jaar naar Prime Video.

Mr. & Mrs. Smith staat niet alleen bekend als een goede en leuke actiecomedy, maar ook als dé film die van Brad Pitt en Angelina Jolie het Hollywoodkoppel 'Brangelina' maakte. Nu, 18 jaar later, is Brangelina al weer even uit elkaar en komt er een nieuwe versie van Mr. & Mrs. Smith, ditmaal in de vorm van een serie.

Hoewel Pitt en Jolie dus niet terug zullen keren, heeft Prime Video, die de serie zal uitbrengen, voor interessante vervangers gezorgd. Het echtpaar wordt in de serie gespeeld door Donald Glover, bekend van Atlanta, Community en Solo: A Star Wars Story, en Maya Erskine, die eerder te zien was in PEN15 en Obi-Wan Kenobi, en te horen in animatiefilms als DC League of Super-Pets.

Nieuw verhaal
Waar het echtpaar in de film uit 2005 niet van elkaar wist dat ze spionnen waren, ligt dat in de serie net even wat anders. Glover en Erskine spelen namelijk twee vreemdelingen die voor een spionagebureau worden gerekruteerd, waarna ze nieuwe identiteiten moeten aannemen. Als dekmantel doen ze zich dus voor als getrouwd stel.

Eenmaal getrouwd zullen Glover en Erskine als John en Jane Smith in de acht afleveringen verschillende, risicovolle missies moeten volbrengen, terwijl hun relatie ook intenser wordt. Wanneer ze echte gevoelens voor elkaar beginnen te ontwikkelen, wordt het behouden van hun dekmantel ook steeds moeilijker.

Donald Glover
Naast dat Donald Glover dus de helft van het echtpaar speelt, heeft hij de serie ook geproduceerd en bedacht samen met Francesca Sloane, die eerder heeft geschreven voor Atlanta en Fargo.


Eerder schreef Glover al aan het script met Phoebe Waller Bridge, bekend van onder andere Fleabag en Indiana Jones: The Dial of Destiny, die ook de vrouwelijke hoofdrol zou spelen. Helaas zaten zij en Glover toch niet helemaal op een lijn over het verhaal, waardoor ze het project heeft verlaten.

Februari
Alle afleveringen van de serie zijn vanaf 2 februari 2024 te streamen op Prime Video.



NieuwsFilm

meest populair