Met Mr. & Mrs. Smith wordt hopeloos misbruik gemaakt van de sterrenstatus van acteurs en de clementie van het publiek dat zich naar verwachting gewillig in de val laat lokken.
play

5,6 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

John en Jane Smith (Brad Pitt en Angelina Jolie) zijn een gewoon koppel met een gewoon huwelijk, waar de pit een beetje uit is. Beiden hebben echter een groot geheim: ze behoren, zonder dat de ander het weet, tot de beruchtste en meest gevraagde huurmoordenaars ter wereld, en zijn bovendien in dienst bij concurrerende bedrijven. Wanneer beiden een nieuwe opdracht krijgen en ontdekken dat ze elkaars doelwit zijn, zijn de poppen aan het dansen.

Regie
Doug Liman
Cast
Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn, Michelle Monaghan, Kerry Washington, Keith David, Adam Brody, Jennifer Morrison, Chris Weitz, Stephanie March, Perrey Reeves, Rachael Huntley, Melanie Tolbert, Jerry T. Adams, Theresa Barrera.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 478.207.520
Release
09.06.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Doug Liman | Cast: Brad Pitt (John Smith), Angelina Jolie (Jane Smith), Vince Vaughn (Eddie), Adam Brody (Benjamin Diaz) e.a. | Duur: 120 min.

Mr. & Mrs. Smith zal vooral herinnerd worden als de film die Brad Pitt zijn huwelijk kostte nadat hij was gevallen voor de schoonheid en turbulente levensstijl van zijn tegenspeelster. Angelina Jolie is twee keer getrouwd geweest, heeft een huis in Cambodja dat alleen per helikopter bereikbaar is, draagt zorg voor een geadopteerd kind - een tweede volgt binnenkort - en wordt gesierd door meerdere tatoeages. Daar kan ex-vrouw Jennifer Aniston natuurlijk niet aan tippen. Het is dan ook erg spijtig voor haar dat Mr. & Mrs. Smith zo’n infantiele film is geworden, ze had wel iets beters verdiend. Tot overmaat van ramp (en ironie) gaat de film ook nog over de beslommeringen van een getrouwd stel. What a Pitt-y.

John en Jane Smith zijn vijf of zes jaar getrouwd, maar krijgen het nog voor de 'seven year itch' benauwd. Hun huwelijk mist iedere vorm van spanning en de irritaties stapelen zich op. Het is bijna jammer dat ze hun grootste geheim niet kunnen prijsgeven. In werkelijkheid zijn John en Jane namelijk huurmoordenaars (van het sympathieke soort dat alleen slechteriken liquideert) in dienst van concurrerende organisaties. Hun huwelijk is een dekmantel. Als Jane tegen manlief zegt dat ze ‘s avonds nog een computersysteem moet repareren, dan is dat een smoes om in alle rust iemands nek te breken en van een flatgebouw af te springen.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Mr. & Mrs. Smith Nieuwsberichten

Laatste reacties

Sentare

"...Actiescenes zijn erg goed, maar aan het eind zwaar over de top en ongeloofwaardig. Pitt en Jolie zij......"

Touchwood

"...[/b] ... en bold tag sluiten...."

Wolverine

"...Jolie en Pitt zijn toch ook verliefd geworden bij het opnemen van deze film? Heeft zeker in hun voor......"

Mr. & Mrs. Smith

acties