Terugblik: 'Mr. & Mrs. Smith' met Brad Pitt en Angelina Jolie is al bijna 20 jaar oud

Terugblik: 'Mr. & Mrs. Smith' met Brad Pitt en Angelina Jolie is al bijna 20 jaar oud

'Mr. & Mrs. Smith' was een zeer succesvolle actiefilm. Waarom kwam er geen vervolg?

Mr. & Mrs. Smith met Brad Pitt en Angelina Jolie was misschien niet de best onthaalde film door critici, maar het was absoluut een succes.

Regisseur Doug Liman probeerde in 2007 een vervolgserie met o.a. Jordana Brewster van de grond te krijgen, maar dit lukte niet.

Verhaal
John en Jane Smith (Pitt en Jolie) zijn een normaal getrouwd stel, leiden een normaal leven in een normale buitenwijk en hebben normale banen. Althans, dat denken ze van elkaar. John en Jane leiden namelijk allebei een geheim leven als huurmoordenaar.

Het koppel wordt geconfronteerd met elkaars geheime werk wanneer ze elkaars doelwit blijken te zijn. Maar tijdens hun zoektocht om elkaar te vermoorden, leren ze veel meer over elkaar dan ooit in vijf jaar huwelijk.

Succesvol
Mr. & Mrs. Smith verscheen in 2005 in de wereldwijde bioscoopzalen en was een regelrechte hit aan de box-office. In totaal zette de film bijna een half miljard dollar om tegenover een productiebudget van 110 miljoen dollar. De productie was ook de start van de echte relatie tussen Pitt en Jolie.


Ondanks het enorme financiële succes van de film, is er nooit een vervolg gekomen op Mr. & Mrs. Smith. Jolie vertelde hier het volgende over: "We hebben gevraagd om naar 'Mr & Mrs.' te kijken om te zien of ze een vervolg konden maken, maar er was niets origineels. Het was gewoon: 'Nou, ze gaan trouwen, of ze hebben kinderen, anders raken ze gescheiden.' Nooit geweldig."

Nieuwe serie
Bijna twintig jaar nadat Mr & Mrs. Smith in de bioscoop verscheen, verscheen eerder deze maand een Mr. & Mrs. Smith-serie op Prime Video. De hoofdrollen van John en Jane worden deze keer vertolkt door Donald Glover en Maya Erskine. De serie heeft wel een andere insteek dan de film.


In de serie zijn John en Jane vreemden van elkaar die met elkaar worden gematcht door een spionagebureau. Ze krijgen een leven vol spionage, rijkdom en reizen aangeboden. Het addertje onder het gras: nieuwe identiteiten in een gearrangeerd huwelijk.

NieuwsFilm

meest populair