Christopher Nolan is wel klaar met 'Oppenheimer': "tijd voor iets dat minder kil is"

Christopher Nolan is wel klaar met 'Oppenheimer': "tijd voor iets dat minder kil is"

Ook spreekt de regisseur zich uit over de kritiek die Spike Lee onlangs had op Oppenheimer.

Regisseur Christopher Nolan en zijn vrouw/producent Emma Thomas staan de pers nog steeds te woord over Oppenheimer, ditmaal wegens de release van de film op Blu-ray en dvd,

Tijdens een nieuw interview met Yahoo klonk het echter alsof het duo klaar is met het bespreken van de film en zijn thema's.

Andere koek
Toen de website hen vroeg hoe ze afschakelen na zo'n zware film als deze, antwoordde Nolan als volgt:

"Een deel van mij is klaar om dit verhaal achter ons te laten. Weet je, het is een waar privilege om over een film te maken die zo succesvol is en nu op 4K en Blu-ray verschijnt.

Het is geweldig om hier met je te praten over het succes van de film. Een enorm privilege. Maar het onderwerp is behoorlijk duister. Dus ja, er is een deel van mij dat graag nu iets wil maken waarbij de stof wat lichter van aard is."



Positieve Nolan
Nolan werd ook gevraagd naar een reactie op de kritiek die Spike Lee leverde op Oppenheimer. Lee is weliswaar fan van de film, maar had graag ook scènes gezien vanuit een Japans perspectief en de vernietiging die de Amerikaanse atoombommen hebben aangebracht.

Aldus Nolan:

"Spike Lee is een van mijn idolen. En het feit dat hij dacht dat Oppenheimer een geweldige film is, is waar ik me op heb gericht. Ik vond het fantastisch om dat te horen. En hij gaf zijn mening op heel specifieke en respectvolle wijze. Hij is een andere filmmaker die andere keuzes zou hebben gemaakt. Ik vind het eerlijk gezegd al geweldig dat hij iets uit de film heeft gehaald."

Eindelijk ook thuis
Oppenheimer verschijnt op 21 november op schijf.



NieuwsFilm

meest populair