Halle Berry bekent trots te zijn op haar meest vergeten film: "Ik ben hun lustobject"

Halle Berry is trots op haar rol in de live-action film 'The Flintstones' uit 1994, omdat haar casting een overwinning was in Hollywood.

Halle Berry heeft een succesvolle carrière opgebouwd als model en actrice. De 57-jarige ster is voornamelijk bekend van haar rollen in X-Men, John Wick, Catwoman en Swordfish. Voor de film Monster's Ball werd zij zelfs beloond met een Oscar.

En hoewel die allemaal mooie opstekers zijn, is zij trotser op een film die zij eerder maakte. Het is een live action film die eigenlijk alweer vergeten is, maar een hoop tieners uit 1994 zich waarschijnlijk nog herinneren: The Flintstones met John Goodman en Elizabeth Perkins.

Bloedmooi en sensueel
Halle Berry speelde de bloedmooie, sensuele assistente Miss Stone. Tegen Playboy zei ze destijds hier: "Mensen waren verrast dat ik tekende voor een tekenfilm, want ik wilde graag serieus genomen worden. Maar deze film was juist belangrijk voor me."

Ze vervolgde: "In de film is iedereen dol op 'de zwarte vrouw'. Ik ben hun lustobject en dat is een grote overwinning binnen Hollywood. Het feit dat de studio-bazen, die allemaal witte mannen waren, het risico namen met mijn huidskleur zegt genoeg welke kant we uitgaan."

Bewuste keus bij casting
Ze besloot met: "Het gaat niet om het zijn van sexy of mooi. Het gaat om die bewuste keus. Dat is belangrijk voor me." Hieronder staat een YouTube-video van Movieclips waarin Halle haar verleidingskunsten toont. De casting lijkt inderdaad prima gelukt.NieuwsFilm

meest populair