Potentieel zorgwekkende update over Batman-film 'The Brave and the Bold'

Moeten we ons nu al druk maken over het nieuwe DC Universe?


Het DC Universe van James Gunn is nog niet van start gegaan, maar de buzz eromheen is al volop in gang. Temidden van castingnieuws voor Superman: Legacy weten we nu iets meer over de nieuwe Batman-film The Brave and the Bold.

Maar wie hoopte op vooruitgang, moet teleurgesteld worden. Gunn onthulde namelijk via Instagram dat ze "nog geen script hebben", laat staan dat ze binnenkort een speler voor Batman kunnen aankondigen.

Toch al een regisseur
Dit nieuws is verrassend, aangezien we al sinds juni weten dat Andy Muschietti (It, It: Chapter Two) de film gaat regisseren. Eerder vertelde Gunn ook al dat de film Damian Wayne zou introduceren, de zoon van Batman.

"En er zullen ook andere leden van de uitgebreide 'Bat-familie' in voorkomen," voegde hij daaraan toe. Maar alhoewel dit toen klonk alsof het verhaal van de film al ver af was, weten we nu dus dat dit niet klopt.

Maken we ons zorgen?
De afgelopen jaren werden de DC-films constant geplaagd door slecht nieuws. Ook de films van dit jaar, vooral Muschietti's The Flash en Shazam: Fury of the Gods, boezemen fans weinig vertrouwen in.


Die films zijn weliswaar niet onder Gunn gemaakt, de DC-baas liet zich er wel positief over uit. Hierdoor is het geloof in hem al geschaad. En een nieuwtje als dit zou kunnen wijzen op opnieuw problemen achter de schermen.

Het scenario is belangrijk
Maar wellicht is het te vroeg om ons echt druk te maken. In januari vertelde Gunn namelijk dat het script het allerbelangrijkste aan een film is, en dat hij de tijd wou nemen om elk scenario goed te hebben vooraleer ze beginnen met filmen. "Het verhaal is 100% koning," zei hij toen.


En voor The Brave and the Bold hebben ze zeker nog genoeg tijd. De film heeft nog geen releasedatum, maar verwacht wordt dat hij pas in 2026 of 2027 uit zal komen.

NieuwsFilm

meest populair