Peter Jackson weigerde twee keer de DC-film die meer dan $1 miljard opleverde: "zo iemand ben ik niet"

'Aquaman' mag dan wel een droom zijn voor mening regisseur, Jackson had er geen zin in.


Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Ridley Scott. De regisseur is geen fan van het superheldengenre, net zoals enkele andere collega's. Het lijkt erop dat Peter Jackson ook bij deze club hoort.

Jackson, voornamelijk bekend van The Lord of the Rings-trilogie, heeft al de nodige blockbusters gemaakt. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat superheldenstudio DC contact met hem opnam, in de hoop met hem te kunnen samenwerken. Jackson toonde echter geen enkele interesse.

Verhaal
Aquaman van regisseur James Wan was een ongelofelijk succes. De film bracht meer dan 1 miljard dollar op, maar deze had er heel anders uit kunnen zien. De voormalige Warner Bros.-CEO, Kevin Tsujihara, vroeg Jackson namelijk niet een maar twee keer voor de blockbuster.

Zo zegt de regisseur: "Kevin belde mij op en vroeg: 'Ben je een fan van Aquaman?' Ik zei meteen 'Nee'. 6 maanden later krijg ik weer een belletje: 'Peter, ben jij een Aquaman-fan?' Ik zei weer: 'Nee Kevin, maar dat heb ik je al verteld'."

De reden
Jackson kwam vervolgens nog met een kort maar krachtige uitleg waarom hij weigerde: "Ik ben gewoon geen superheldenpersoon. Ik lees Kuifje en daar blijft het bij. Een film maken is lastig. Ik wil dan ook alleen maar films maken waar ik door gepassioneerd ben en volledig voor wil gaan".NieuwsFilm

meest populair