Na jaren krijgt 'The Abyss' eindelijk de versie die de fantastische scifi-film verdient

Na jaren krijgt 'The Abyss' eindelijk de versie die de fantastische scifi-film verdient

De Special Edition van de film van James Cameron krijgt een 4K-uitgave.

De meeste mensen kennen filmmaker James Cameron vooral van zijn Avatar en Terminator-filmreeksen. Toch maakte hij ook enkele films die geen onderdeel uitmaken van een reeks.

Een van die films heet The Abyss en deze verscheen in 1989 en heeft rollen voor onder andere Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio en Michael Biehn. Met een vrij beperkt budget van $41 miljoen werd er wereldwijd zo'n $90 miljoen opgehaald.

Special Edition
De film kreeg later een aangepaste versie, namelijk The Abyss: Special Edition. Deze versie verschilt flink van het origineel. Zo speelt in die versie ook een conflict tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie mee.

De versie met zo'n 28 minuten aan extra beeldmateriaal verscheen in 1993 voor het eerst in de Amerikaanse bioscopen en later ook op schijf. Nu keert die versie terug in de beste kwaliteit, iets waar de fans al een tijdje op zitten te wachten.

Aankondiging James Cameron
Op Twitter kondigde Cameron aan dat de 4K-versie van The Abyss: Special Edition op 6 december wordt vertoond in de (Noord-Amerikaanse) bioscopen. Daarna verschijnt de film ook op 4K UHD / Blu-ray.


De originele film staat op een prima 88 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en heeft als Audience Score een vergelijkbare 83 procent. "De ronduit prachtige speciale effecten overschaduwen vaak het feit dat The Abyss ook een totaal aangrijpende, claustrofobische thriller is, met een interessante groep personages," aldus de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Trailer
Hieronder zie je de trailer voor de rerelease van The Abyss: Special Edition. Of de film ook in Nederland in de bioscopen verschijnt is nog niet bekend. Een Dvd-uitgave van de film vind je nog op Bol.com.



NieuwsFilm

meest populair