Hoe is het nu eigenlijk met Danny uit 'The Shining'?

Hoe is het nu eigenlijk met Danny uit 'The Shining'?

De kindster uit de jaren 80 werkt nu als docent op een school.

Iedereen kent deze klassieker van Stanley Kubrick wel. Of je hem nou al vijf keer hebt gezien, of nog nooit, van The Shining heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord.

In de film verhuist Jack Torrance, gespeeld door Jack Nicholson, met zijn vrouw en zoon naar een hotel. Hij moet daar de hele winter als bewaker fungeren, maar wanneer het hotel door een sneeuwstorm geïsoleerd raakt, begint hij geesten te zien en wordt hij langzaam gek.

Telepathische krachten
De zoon van Jack wordt gespeeld door Danny Lloyd. Hij ontdekt dat hij helderziend is en telepathische krachten heeft. Hij kan de geesten zien en met andere mensen communiceren.

Hij communiceert onder andere met de reguliere bewaker van het hotel, die ook deze telepathische krachten bezit. Zo kan hij de buitenwereld waarschuwen voor de uitbarstingen van zijn vader, die langzaam maar zeker steeds gekker wordt.

Danny Lloyd
Lloyd was ten tijde van de opnames nog maar zes jaar oud. Na de opnames van The Shining werd Lloyd redelijk bekend, maar hij ambieerde geen verdere toekomst in de acteerwereld.


Tegenwoordig werkt Lloyd als biologiedocent op een school in Kentucky. In 2019 was hij nog eens te zien op het witte doek.

Cameo
In 2019 kwam de film Doctor Sleep uit. Deze film speelt zich af 30 jaar na de gebeurtenissen van The Shining en is een vervolg op deze film. In deze film volgen we een volwassen Danny die nog steeds kampt met nachtmerries door zijn vader. Hij is tevens alcoholist.


De rol van de volwassen Danny wordt niet gespeeld door Lloyd, maar door Ewan McGregor. Echter heeft Lloyd een cameo in de film. Hij is te zien in het publiek tijdens een honkbalwedstrijd.

Streamen
The Shining is gratis te streamen op Prime Video. Doctor Sleep is gratis te bekijken op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair