Doctor Sleep (2019)

Dare to go back.

Here's Danny! Het vervolg op The Shining is een intrigerende boekverfilming met een grootsere, maar psychologisch minder beklemmende opzet.
play

6,8 details

  • 151 Min
  • Horror
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
151 Min Verenigde Staten

Het verhaal vindt zo'n dertig tot veertig jaar na The Shining plaats. Het knulletje Danny Torrance is nu een volwassen vent. Hij wordt echter nog steeds achtervolgd door nachtmerries van het Overlook Hotel. Helaas is Danny ook in de voetstappen van vaderlief Jack gestapt - woede uitbarstingen en alcohol domineren zijn leven. Wanneer hij zijn leven wil beteren verhuisd Danny naar New Hampshire. Daar ontwikkelt zijn gave - de shining - een psychische band met het 12-jarige meisje Abra Stone. Ook zij bezit de shining. Weldra krijgen ze het aan de stok met een mysterieuze groep genaamd De Ware Knoop. Hun doel? Jagen op kinderen met de psychische gave.

Regie
Mike Flanagan
Cast
Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Bruce Greenwood, Jacob Tremblay, Cliff Curtis, Danny Lloyd, Henry Thomas, Carel Struycken, Robert Longstreet, Emily Alyn Lind, Zahn McClarnon, Carl Lumbly, Jocelin Donahue, Katie Parker, Alex Essoe, Kyliegh Curran, Violet McGraw, Chelsea Talmadge.
Release
30.10.2019
Release NL
07.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Mike Flanagan | Cast: Ewan McGregor (Danny Torrance), Rebecca Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra), Emily Alyn Lind (Snakebite Andi), Cliff Curtis (Billy Freeman), Zahn McClarnon (Crow Daddy), Carel Struycken (Grampa Flick), e.a. | Speelduur: 151 minuten | Jaar: 2019

Het is niet bepaald een geheim dat Stephen King niet te spreken was over Stanley Kubricks verfilming van The Shining. Kings voornaamste kritiek zat hem in de uitwerking van Jack Nicholsons personage en de wijze waarop zijn alcoholverslaving niet alleen zijn psyche uiteenrukte maar ook zijn gezin. Ongeveer een decennium geleden kwam King op het idee om een vervolg te schrijven, waarin het zoontje van het gezin centraal staat. Wat is er gebeurd met Danny Torrance na de traumatische en afschuwwekkende gebeurtenissen in de besneeuwde bergen van Colorado en hoe gaat hij om met zijn gave? .

Wellicht nog wel meer dan bij The Shining neemt de verfilming van het vervolg, Doctor Sleep, het niet al te letterlijk met het bronmateriaal. Dit komt deels omdat regisseur Mike Flanagan King ervan overtuigde dat het filmpubliek veel bekender is met Kubricks versie van het verhaal dan met het boek. Aan het begin en met name aan het einde sluit de filmmaker, die tevens het scenario schreef, aan bij de iconische beelden van de klassieker uit 1980. Bijna veertig jaar later moest dit vervolg dus kloppen met Kubricks meesterwerk. Maar zelfs als je de continuïteit van de twee films buiten beschouwing laat heeft hij zich behoorlijk veel vrijheden aangemeten. Misschien wel meer dan hoogstnoodzakelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (22)

Doctor Sleep Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Doctor Sleep

acties