Dit volstrekt onnodige Stephen King-vervolg was veel beter dan iedereen verwachtte

Dit volstrekt onnodige Stephen King-vervolg was veel beter dan iedereen verwachtte

Mike Flanagan kreeg de haast onmogelijke taak om een vervolg op 'The Shining' te maken.

Er zijn genoeg voorbeelden van vervolgen die het origineel evenaren of zelfs overtreffen. Denk aan Terminator 2: Judgment Day, Aliens en The Dark Knight. Het komt echter veel vaker voor dat vervolgen teleurstellen, daarom zetten we geslaagde vervolgen die als onnodig werden geacht in het zonnetje.

Het gaat hier om de film Doctor Sleep, het vervolg op The Shining van regisseur Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, The Fall of the House of Usher).

Verhaal
In de film speelt Ewan McGregor de rol van Dan Torrance, een man met paranormale gaven en een drankprobleem, die worstelt met jeugdtrauma's veroorzaakt door de verschrikkingen in het Overlook Hotel die plaatsvonden in The Shining.

Het is aan Dan om een jong meisje (Kyliegh Curran) met soortgelijke krachten te beschermen tegen een sekte die bekend staat als The True Knot, die aast op kinderen met krachten om onsterfelijk te blijven.

Verfilming
Toen Stephen King in 2013 het Doctor Sleep-boek uitbracht, begon Warner Bros. Pictures al snel met het ontwikkelen van een verfilming. Hoewel er vrij snel een script van Akiva Goldsman (I Am Legend) klaarlag, werd er pas echt gas achter gezet na het succes van een It in 2017.


Mike Flanagan herschreef het script en kreeg ook de taak van regie toegewezen. De film dient als een vervolg op Stanley Kubricks The Shining, maar is in tegenstelling tot die film wel trouw aan het boek waar het op is gebaseerd. De film werd door zowel critici als het publiek sterk ontvangen. Onze recensie lees je hier terug.

The Life of Chuck
Flanagan ging vorig jaar van start met een nieuwe Stephen King-verfilming: The Life of Chuck. In tegenstelling tot Flanagans voorgaande werk wordt dit absoluut geen horrorfilm, maar ligt het meer in lijn met de toon van King-verfilmingen als The Shawshank Redemption en The Green Mile.


Flanagan heeft zoals gewoonlijk weer een absolute sterrencast bij elkaar gekregen. Deze bestaat o.a. uit Tom Hiddleston, Mark Hamill, Chiwetel Ejiofor, Karen Gillan, Jacob Tremblay en Mia Sara.

NieuwsFilm

meest populair