De grootste misbaksel uit de 'Star Wars'-wereld krijgt een docu en al heel snel

De grootste misbaksel uit de 'Star Wars'-wereld krijgt een docu en al heel snel

De 'Star Wars Holiday Special' uit 1978 was zo slecht dat George Lucas alle kopieën wilde vernietigen, maar dat is niet gelukt.

Mocht je niet weten wat de Star Wars Holiday Special is, dan hoef je je niet te schamen. De film heeft lange tijd een soort vreemde cultstatus gehad waarbij het niet eens zeker was of de film echt bestond. Maar de film bestaat.

De Star Wars Holiday Special was schijnbaar zo slecht dat George Lucas alle kopieën wilde opkopen om de film van de aardbodem te vernietigen. Helaas voor hem, of gelukkig voor ons, is hem dat niet gelukt.

Star Wars Holiday special
De Star Wars Holiday special is een televisiefilm gemaakt in 1978 - dat is een jaar nadat Star Wars: A New Hope in de bioscoop had gedraaid. De film volgt Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill die Chewbacca vergezellen op weg naar huis om kerst te vieren met zijn familie. Wat volgt is een vreemde film met allerlei vreemde subplots.

Zo is er een wookiee die een kookshow kijkt (wookiee is het wezen wat Chewbacca is), een wookiee die een opgenomen gebruiksaanwijzing kijkt voor het in elkaar zetten van een radio en een wookiee die... wel... volwassen content kijkt. Verder is er nog een verhaal over een bar op Tatooine, de thuisplaneet van Hamill zijn personage, die moet sluiten van de Empire, de club waar Darth Vader bij hoort. En als afsluiter van de Star Wars Holiday Special, zingt Carrie Fisher een lied over vrede in het heelal.

Documentaire
De documentaire A Disturbance in the Force zal het verhaal vertellen achter het ontstaan van de Star Wars-kerstspecial. De documentaire is van dezelfde makers als van de cultfilm Napoleon Dynamite en documentaire Raiders!: The Story of the Greatest Fan Film Ever Made.


De documentaire komt uit op DVD, Blu-ray en streamingdiensten op 5 december. Dus het perfecte cadeau om nog snel aan Sinterklaas te vragen.

NieuwsFilm

meest populair