Jennifer Lawrence dreigde te stoppen met 'X-Men': een aanpassing aan haar kostuum voorkwam het

Jennifer Lawrence dreigde te stoppen met 'X-Men': een aanpassing aan haar kostuum voorkwam het

De actrice moest urenlang stilzitten en dan nog eens giftige stoffen inademen...

Jennifer Lawrence is al enige tijd een grote naam in Hollywood. Dit heeft ze o.a. te danken aan mega franchises zoals The Hunger Games en X-Men. Toch dreigde ze de laatste reeks te verlaten vanwege een probleem.

Lawrence is in diverse X-Men-films te zien als Mystique, een mutant met de gave tot gedaanteverandering. In haar natuurlijke vorm heeft ze een blauwe huid, rood haar en gele ogen, wat betekent dat de actrice vaak geverfd moest worden. Dit was echter allesbehalve leuk.

Vervelend
Zo zei Lawrence al eerder dat het een enorm lang proces was om 'klaargestoomd' te worden voor de rol: "Het kon soms wel acht uur duren. Dat is echt heel fijn. Ik moest dan staan of zitten, maar dat was echt geweldig" zegt ze ironisch.

Dat niet alleen. De actrice vond het ook vervelend dat de verf lastig te verwijderen was en het vaker gebeurde dat ze naar huis ging en nog blauwe vlekken op haar lichaam had. Lawrence was zelfs van mening dat het slecht was voor haar gezondheid en dacht er dan ook aan de franchise te verlaten.

Aanpassing
Zo vervolgt ze: "In het begin interesseerde mij de rare geur en toxinen niet echt zo, maar op een gegeven moment had ik er genoeg van. Ik zei toen: 'Wat ik de hele tijd ruik kan ik niet eens uitspreken, maar ik adem het wel constant in en uit'."



De studio wilde haar echter niet verliezen en besloot het pak aan te passen. Er was vervolgens veel minder verf nodig en Lawrence had voortaan genoeg aan een bodysuit. Dit was voldoende om de actrice te overtuigen waardoor zij toch aanbleef.

NieuwsFilm

meest populair