Oorspronkelijk had R2-D2 behoorlijke brutale Engelstalige tekst in 'Star Wars'

Oorspronkelijk had R2-D2 behoorlijke brutale Engelstalige tekst in 'Star Wars'

R2-D2 zou een stuk minder vriendelijk zijn zou hij Engels gesproken hebben.

Star Wars is één van de grootste filmfranchises die er bestaan. Eén van de populairste personages is R2-D2 die enkel met piepjes en fluitjes praat, een robottaal dat de meeste van zijn vrienden kan verstaan. Maar in het originele scenario van Star Wars was dat helemaal anders.

R2-D2, R2 voor de vrienden, is samen met C-3PO het enige figuur dat in alle Star Wars-films voorkomt. Hij is een heel geliefd personage en iedereen kent hem dan ook, zelfs als je de Star Wars-films nooit hebt gezien. Hij werd in de meeste films gespeeld door Kenny Baker, die voor zeven Star Wars-films in de rol van R2-D2 kroop. Jimmy Vee speelde R2-D2 na het overlijden van Baker.

Rol
R2-D2 is voor het eerst te zien in de eerste Star Wars-film Star Wars: Episode IV - A New Hope en zal uiteindelijk ook in de volgende Star Wars-films te zien zijn. R2-D2 begint in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace als een standaard astromechdroid wiens taak het was om op de grotere schepen schade te repareren, zelfs tijdens een gevecht. Tijdens de films heeft hij verschillende meesters. In Episode II en Episode III is hij in het bezit van Anakin Skywalker. Aan het eind van de derde film wordt R2-D2 samen met C-3PO toegewezen aan kapitein Raymus Antilles.

In Episode IV wordt R2-D2 door Leia Organa naar Tatooine gestuurd met een boodschap voor Obi-Wan Kenobi. Hier ontmoet hij Luke Skywalker en accepteert hem als zijn nieuwe meester. In Episode V en VI is R2-D2 vrijwel altijd in Luke's buurt te vinden. Zo gaat hij met hem naar Dagobah om Yoda te zoeken, speelt hij een belangrijke rol in Luke's plan om Jabba de Hutt te verslaan en helpt hij de rebellen de schildgenerator van de tweede Death Star uit te schakelen.

Pestkop
In het originele scenario van Star Wars, geschreven in 1974, praatte R2-D2 helemaal niet in piepjes maar wel in volle Engelse zinnen. En het waren niet zomaar gewone zinnen maar brutale woorden die hij gebruikte.


R2-D2 zou niet het geliefde personage geweest zijn die we allemaal kennen, maar een behoorlijke pestkop. Zo zou hij zijn robotvriend C-3PO beledigen als "een gedachteloze, nutteloze filosoof" en "een domme, emotionele intellectueel" en vraagt hij zich af waarom hij in godsnaam gecreëerd is. Gelukkig sprak R2-D2 later zijn robottaal en werd hij daarmee een van de bekendste en meest geliefde personages in de Star Wars-wereld.

NieuwsFilm

meest populair