Nicole Kidman en Antonio Banderas in nieuwe A24-film 'Babygirl' van Halina Reijn

Nicole Kidman en Antonio Banderas in nieuwe A24-film 'Babygirl' van Halina Reijn

De film zou een erotische thriller zijn over een carrièrevrouw (Kidman) van in de veertig die uiteindelijk een affaire krijgt met een eenentwintigjarige stagiaire.

De Amsterdamse ex-actrice Halina Reijn gooide in 2016 hoge ogen met haar regiedebuut Instinct. Ze gooide zelfs zulke hoge ogen dat de ondertussen wereldberoemde filmstudio A24 haar vroeg om een film voor hen te regisseren en dit smaakte blijkbaar naar meer, want volgende maand staat Reijn opnieuw op set voor hen.

Deze nieuwe film wordt een erotische thriller en gaat Babygirl heten. A24 durft met deze tweede langspeler van Reijn duidelijk meer uit te pakken, aangezien voor dit nieuwe project al een aantal behoorlijk bekende koppen zijn gecast. Momenteel zijn naast de twee aanstormende talenten Harris Dickinson en Sophie Wilde ook de internationale Hollywood-sterren Jean Reno, Antonio Banderas en Nicole Kidman bevestigd.

Plot
De film wordt deze keer ook door Reijn zelf geschreven en de eerste plotdetails zijn zojuist vrijgegeven:

'Een carrièrevrouw van in de veertig jaar heeft een affaire met een eenentwintigjarige stagiaire. Romy (Kidman) heeft een prachtig gezin en een bloeiend bedrijf, maar wanneer de empathische jonge stagiair Samuel (Dickinson) bij haar bedrijf komt werken, staat Romy's uiterlijke façade van perfectie op het punt te imploderen.'

Van horror naar thriller
Eerder maakte Reijn samen A24 al de satirische slasherfilm Bodies Bodies Bodies van vorig jaar. Alhoewel de film op gebied van plot en thema's niet erg sterk werd ontvangen, werden de regiekunsten van Reijn juist wel sterk geprezen; een goed vooruitzicht op haar nieuwe zelfgeschreven project dus.


Bodies Bodies Bodies is nu te zien via streamingplatform Netflix.

NieuwsFilm

meest populair