Denis Villeneuve raadt je deze film aan: "Een van de beste films aller tijden!"

Denis Villeneuve raadt je deze film aan: "Een van de beste films aller tijden!"

'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson met een grandioze Daniel Day Lewis staat gewoon op Netflix.

Er komen wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over regisseurs die 'te kijken'-tips hebben. Nu komt Denis Villeneuve weer met een blockbuster die hij geweldig vindt.

Villeneuve behoort nu al enkele jaren tot de absolute Hollywood-toppers. In 2010 kende de regisseur zijn grote doorbraak met het pareltje Incendies. Sindsdien heeft hij de ene na de andere ijzersterke film gemaakt.

Carrière
Denk bijvoorbeeld maar aan iets 'kleinere' films als Prisoners en de indrukwekkende maar zeer lastig te begrijpen Enemy. Ook wist hij hoge ogen te gooien met blockbusters Blade Runner 2049 en Dune. Over niet al te lang verschijnt het vervolg op de laatstgenoemde film.

Villeneuve zit dus niet stil en schakelt van het ene project naar het andere. Wanneer hij eens echter wat vrije tijd heeft kijkt hij zelf ook maar wat graag films. Nu heeft hij een aanrader voor ons, namelijk There Will Be Blood.

Verhaal
De film speelt zich af in het jaar 1898 en volgt Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), die tijdens een zoektocht naar zilver op een oliebron stuit. Hij begint zijn eigen oliebedrijf en wordt al snel een grote naam.



In 1911 is hij steenrijk, maar hij is uit op meer. Wanneer er in Little Boston in Californië een enorme oliebron ontdekt wordt trekt hij naar het religieuze dopje met maar een enkel doel: deze bron voor zijn eigen bemachtigen, koste wat het kost.

Ontvangst
Deze film van Paul Thomas Anderson werd ijzersterk onthaald. Op IMDb scoort hij bijvoorbeeld een hele mooie 8,2 en op Rotten Tomatoes een 91%. Daar blijft het niet bij. There Will Be Blood won 2 Oscars, waaronder eentje voor Day-Lewis.



Ook Villeneuve is helemaal weg van de film. Zo zegt hij: "Deze film had een gigantisch impact op me en nog steeds. Er zitten shots in die film die ik echt nooit zal vergeten. 'There Will Be Blood' is een klassieker die iedereen moet zien. Het is een van de beste films die ik ooit heb gezien!"

Interesse in There Will Be Blood? Kijk deze dan nu op Netflix, SkyShowtime of Pathé Thuis!

NieuwsFilm

meest populair