De prachtige film met Leonardo DiCaprio: "een levende hel om te maken"

De prachtige film met Leonardo DiCaprio: "een levende hel om te maken"

Hoe 'The Revenant' in kosten verdubbelde, camera's stuk gingen tijdens opnamen en de hoge eisen van de regisseur.

De film The Revenant met Leonardo DiCaprio is alweer een paar jaar oud. Toch blijft het een indrukwekkend verhaal om te zien. Echter, het verhaal achter het maken van The Revenant is misschien wel even indrukwekkend.

The Revenant heeft DiCaprio zijn eerste Oscar opgeleverd. Toch was de film alles behalve makkelijk om te maken. Om dat gouden beeld te bemachtigen zijn DiCaprio en regisseur Alejandro G. Iñárritu tot het uiterste gegaan.

The Revenant
The Revenant volgt een man genaamd Hugh Glass die, nadat hij is aangevallen door een beer, ter dood wordt achtergelaten door zijn reisgenoten. Wat volgt is een brute tocht door een bar winterlandschap waar Glass tot het uiterste moet gaan om in leven te blijven.

Net als het personage in de film moesten ook DiCaprio en de crew tot het uiterste gaan om de film te maken. Dit kwam zowel door de barre omstandigheden waarin ze de film moesten schieten als de hoge eisen van regisseur Iñárritu.

Hoge eisen
Iñárritu had hoge eisen voor het filmen van The Revenant. Ten eerste wilde hij de film in chronologische volgorde opnemen met enkel natuurlijk licht. Dit zorgde ervoor dat iedere dag maar een paar scènes opgenomen konden worden. Hierdoor liep de film ook veel vertraging op, omdat de crew soms 24 uur moest wachten tot de belichting weer juist was om een bepaalde scène op te nemen.


Ten tweede werd de film geschoten in een verlaten gebied in Canada tijdens de wintermaanden. Het was zo koud dat de camera's en opnameapparatuur veelal stuk gingen. Het rurale landschap zelf maakte het ook nog eens moeilijk om doorheen te lopen, wat het verplaatsen van apparatuur een nachtmerrie maakte.

verdubbeling van kosten
Omdat de film zich afspeelt buiten in een sneeuwlandschap moest er natuurlijk wel sneeuw liggen tijdens het opnemen. Het weer in Canada werkte echter niet genoeg mee en een deel van de opnames moest daarom later worden gedaan dan oorspronkelijk gepland.


Uiteindelijk is de crew naar het zuiden van Argentinië gegaan, waar wel sneeuw lag, om daar de rest van de film op te nemen. Deze laatste opnames vonden plaats slechts vier maanden voor de film in de bioscoop moest gaan draaien. Al deze hoge eisen van de regisseur en de vertragingen zorgden er voor dat de film, die origineel rond de 60 miljoen dollar kostte, uiteindelijk rond de 130 miljoen dollar kostte.

NieuwsFilm

meest populair