Van deze blockbuster heeft George Clooney enorm veel spijt

Van deze blockbuster heeft George Clooney enorm veel spijt

Het leek op een droom die uitkwam, maar het werd meer een nachtmerrie...

George Clooney is voornamelijk bekend als acteur, maar heeft ook scripts geschreven en films geregisseerd. Hoewel hij veel successen heeft gekend, heeft hij ook enkele flops gemaakt. Een flater kwam echter hard aan.

Clooney is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in films als Michael Clayton, The Descendants en Syriana. Voor alle drie de films werd hij genomineerd voor een Oscar, maar alleen voor de laatstgenoemde mocht hij het felbegeerde gouden beeldje mee naar huis nemen.

Carrière
Dat is niet de enige Oscar die hij in zijn carrière won. Ook voor Ben Afflecks Argo, waar Clooney ook aan had meegewerkt, won hij er eentje. Clooney werd eveneens genomineerd voor zijn schrijfwerk voor Good Night, and Good Luck en The Ides of March.

Kortom, Clooney heeft vele successen gekend en heeft ook alweer meerdere films op de agenda staan. Hij zal dus nog wel even doorgaan, maar als hij terug in de tijd zou kunnen gaan zou hij nu een berucht project weigeren, namelijk Batman & Robin, waarin hij te zien is als de iconische superheld.

Reactie
Clooney heeft al meerdere keren laten weten dat hij hier spijt van heeft en de rol nu niet meer zou accepteren. Toen hem werd gevraagd of hij een film vandaag de dag zou weigeren, hoefde hij niet lang na te denken: "Batman & Robin. Die film zou ik nooit meer maken".



Toch hangt er een foto van de acteur als Batman in zijn bureau, maar dit is enkel en alleen een geheugensteuntje om geen stomme keuzes meer te maken. Zo vervolgt Clooney: "Als ik naar de poster kijk weet ik dat ik niet ja moet zeggen tegen films enkel en alleen vanwege een lucratief salarisstrookje".

Ontvangst
De blockbuster van Joel Schumacher werd dan ook allesbehalve goed onthaald. Op IMDb scoort Batman & Robin een belabberde 3,8. Het Rotten Tomatoes-cijfer is nog dramatischer, namelijk een 11%.



Zo eindigt Clooney door te zeggen: "Als ik eraan terugdenk zeg ik tegen mezelf: 'Wow, dat was echt een shitfilm en ik was er ook echt heel slecht in'. Het was echter wel een lastige film om goed in te kunnen presteren".

NieuwsFilm

meest populair