De door Disney gedumpte film met Tom Hardy vindt razendsnel een nieuw onderkomen

De door Disney gedumpte film met Tom Hardy vindt razendsnel een nieuw onderkomen

Focus laat deze gouden kans om een veelbelovend project te scoren niet schieten.

In oktober verscheen de eerste trailer van The Bikeriders van Disney. Deze zag er indrukwekkend uit, maar toch besloot 'Het Huis van de Muis' de film te dumpen. Binnen enkele dagen heeft de blockbuster al een nieuw onderkomen gevonden.

De eerste beelden van de film van Jeff Nichols, o.a. bekend van Mud en Midnight Special, werden goed onthaald. Ook de cast mag er zeer zeker zijn.

Team
Zo zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tom Hardy, Austin Butler, Jodie Comer en Michael Shannon. Het was dus een film die bij menig filmfanaat hoog bovenaan het 'te kijken'-lijstje stond, maar Disney bleek er toch niet zo heel veel vertrouwen in te hebben.

Vorige maand besloot Disney de blockbuster van de bioscoopkalender te halen, dat terwijl de film over anderhalve maand uit zou komen. Begin deze week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat de studio besloten had The Bikeriders volledig te dumpen.

Andere studio
De bekende studio Focus Features liet die kans niet liggen en nam binnen enkele dagen tijd het project over. Meer goed nieuws: Focus is van plan The Bikeriders uit te brengen in de bioscopen, iets dat ook niet meer zeker was.



Een van de grote bazen bij Focus, Peter Kujawski, laat zich erover uit: "Wij vinden het geweldig dat we dit veelbelovende project mogen toevoegen aan de films die wij volgens jaar gaan uitbrengen. Het is geweldig om weer samen te werken met New Regency en de super getalenteerde Jeff Nichols".

Verhaal
The Bikeriders is gebaseerd op het verhaal dat in 1967 het gelijknamige fotoboek van Danny Lyon inspireerde en speelt zich af in de jaren zestig. De film volgt de opkomst van een fictieve motorclub uit Chicago.



Gezien door de ogen van haar leden, evolueert de club in de loop van een decennium van een ontmoetingsplaats voor lokale buitenstaanders tot een meer sinistere bende die de unieke manier van leven van de oorspronkelijke groep bedreigt.

NieuwsFilm

meest populair