Dit wist je niet: er bestaat een derde 'Ace Ventura'-film, maar zonder Jim Carrey

Dit wist je niet: er bestaat een derde 'Ace Ventura'-film, maar zonder Jim Carrey

In 'Ace Ventura Jr.: Pet Detective' speelt Josh Flitter de hoofdrol als Ace Ventura Jr., de zoon van Ace Ventura.

De Canadese acteur Jim Carrey heeft in zijn carrière al heel wat legendarische rollen gespeeld. In The Grinch en The Mask tot Bruce Almighty en recentelijk nog Sonic the Hedgehog, het zijn allemaal films waarin hij een onvergetelijk personage speelt. Daarnaast heb je ook de Ace Ventura-films waarin hij de titulaire en komische huisdierendetective speelt. Maar wist je dat er ook een derde Ace Ventura-film bestaat, zonder Carrey?

Er bestaan naast de twee Ace Ventura-films met Carrey in de hoofdrol ook een derde Ace Ventura-film zonder hem. In deze film, genaamd Ace Ventura Jr.: Pet Detective, volgen we Ace Ventura Jr., de zoon van Ace Ventura, die gespeeld wordt door Josh Flitter. De film kwam in 2009 uit, 15 jaar na de eerste Ace Ventura-film.

Verhaal
In Ace Ventura Jr.: Pet Detective volgen we Ace Ventura Jr. (Flitter) die in de voetsporen van zijn vader wil treden. Hij woont sinds het vertrek van zijn vader alleen met zijn moeder en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met het opsporen van huisdieren van zijn klasgenoten en hier is hij dan ook aardig goed in.

Wanneer in de plaatselijke dierentuin een panda wordt gestolen door een dief en zijn moeder ervoor beschuldigd wordt, is het tijd voor Ace om in actie te komen. Met behulp van zijn vrienden Laura (Emma Lockhart) en A-Plus (Austin Rogers) hoopt hij de dief te pakken te krijgen en te bewijzen dat zijn moeder onschuldig is.

Vervolg
Terwijl de twee Ace Ventura-films met Carrey het redelijk goed deden en nog steeds populair zijn, was deze Ace Ventura-film nogal een flop met een score van 2,1 op tien op IMDB. Dit zou de laatste Ace Ventura-film kunnen zijn die we krijgen, maar er is een kans dat er nog een vervolg komt, dit keer wel met Carrey.


Er zou gewerkt worden aan een vervolg op de twee Ace Ventura-films met Carrey die zijn rol zou hernemen. Ook Evan Peters wordt gelinkt aan het project als de zoon van Ace Ventura. Pat Casey en Josh Miller, de schrijvers van Sonic the Hedgehog, zouden de schrijvers zijn van dit vervolg.

Streamen
Voorlopig is het nog afwachten of en wanneer dit vervolg er komt, maar je kan nog steeds genieten van Carrey als Ace Ventura in de twee films die er zijn. Hoewel Ace Ventura Jr.: Pet Detective niet te vinden is op de streamingdiensten, kan je wel de eerste Ace Ventura-film bekijken op Netflix en de tweede kan je huren of kopen op onder andere Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair