Ridley Scotts 'Napoleon' verslaat Disney's nieuwste grote animatiefilm

Ridley Scotts 'Napoleon' verslaat Disney's nieuwste grote animatiefilm

Maar er wordt niet verwacht dat deze trend gaat doorzetten...

De twee films zijn nauwelijks met elkaar te vergelijken, maar toch nemen Napoleon en Wish het tegen elkaar op in de box office. De nieuwe historische film van Gladiator-regisseur Ridley Scott weet de Disney-film met de previews flink in te maken.

Napoleon en Wish vieren allebei dit weekend hun grote release. In de Verenigde Staten geheel in teken van de feestdag Thanksgiving.

Winnaar
Toch zijn er al verschillende voorvertoningen geweest van beide films. Het resultaat daarvan is dat Napoleon als beste uit de bus kwam. De Ridley Scott-film haalde $3 miljoen binnen en Wish moest het doen met $2,3 miljoen.

Toch wordt verwacht dat deze trend niet wordt doorgezet. De animatiefilm ter ere van Disney's honderdjarige bestaan gaat naar verluidt een stuk meer opbrengen na het eerste weekend.

Verwachting
Verwacht wordt dat Wish zo'n $35 miljoen zal verdienen tijdens het eerste weekend. Napoleon valt met $16 miljoen voor het openingsweekend dan weer flink tegen.



Allebei de films hebben in Amerika niet de release die we gewend zijn. Omdat het Thanksgiving is, wordt er een weekend van vijf dagen gemeten. Van woensdag tot en met zondag zou Wish dan tussen de $45 en $50 miljoen opbrengen en Napoleon staat daar tegenover met een bedrag van $22 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair