Sean Connery had een bizarre eis na zijn laatste Bond-film 'Never Say Never Again'

Sean Connery had een bizarre eis na zijn laatste Bond-film 'Never Say Never Again'

Connery geloofde dat hij zijn deel van de opbrengsten niet had ontvangen en eiste een immens bedrag.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder. Connery nam niet gelukkig afscheid van de rol en had een bizarre eis na zijn laatste Bond-film Never Say Never Again.

Met zo'n groot aantal films en zes verschillende acteurs die de iconische spion hebben vertolkt, zijn er vanzelfsprekend ook veel bijzondere verhalen over dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Salaris
Het is misschien gek om voor te stellen, maar Sean Connery kreeg slechts 16.000 dollar voor zijn vertolking van 007 in Dr. No.

Dit bedrag steeg vanzelfsprekend fors met elke opeenvolgende film, maar tegen de tijd dat hij de rol voor de laatste keer op zich nam in Never Say Never Again uit 1983, verdiende hij tenminste 3 miljoen dollar en ontving hij naar verluidt 15% van de opbrengsten aan de box office. Dit kwam uiteindelijk neer op zo'n 24 miljoen dollar.

Rechtszaak
Ondanks dit kolossale salaris startte Connery het jaar daarop een rechtszaak tegen MGM en de legendarische Bond-producent Cubby Broccoli, waarbij hij beweerde dat hij bepaalde royalty's en zijn deel van de opbrengst van de merchandise nooit heeft ontvangen.


Connery eiste maar liefst 225 miljoen dollar en hoewel de volledige uitkomst nooit is onthuld, werd gemeld dat twaalf van de aanklachten in Connery's rechtszaak door een rechter waren afgewezen. Broccoli zei dat hij "geschokt en bedroefd" was door de beweringen van Connery.

Nalatenschap
Een aantal van deze twaalf aanklachten waren fraude, bedrog, samenzwering, contractbreuk, het toebrengen van emotioneel leed en schendingen van federale- en staatsobligaties.


Ondanks het feit dat Connery en MGM aan het eind van hun samenwerking niet bepaald vriendjes meer waren, hebben ze toch een van de meest succesvolle filmreeksen ooit gelanceerd. Momenteel wordt er gezocht naar een zevende acteur om Bond te vertolken.

NieuwsFilm

meest populair