Deze kerstklassieker gaat nooit een vervolg krijgen volgens Tim Burton

Deze kerstklassieker gaat nooit een vervolg krijgen volgens Tim Burton

Tim Burton staat niet boven vervolgen, maar ziet eentje op deze filmklassieker echt niet zitten.

Vorige maand was het alweer 30 jaar geleden dat de klassieke animatiefilm The Nightmare Before Christmas verscheen. Regisseur Henry Selick hintte er toen naar dat hij een idee heeft voor een mogelijk vervolg.

In de oorspronkelijke film volgden we Jack Skellington, de Pumpkin King van Halloween Town. Op een dag komt Jack terecht in Christmas Town, wat hem op het idee brengt om het feest ook naar zijn eigen dorp te brengen.

Culthit
En hoewel de film in 1993 maar een kleine hit was, waren de kritieken zeer lovend en bereikte de film in de jaren erna cultstatus.

Selick gaf vorige maand aan dat hij niks ziet in een vervolg, maar dat hij wel een idee heeft om in een prequel te laten zien hoe Jack de koning van Halloween Town werd.

Burton's kindje
De regisseur gaf tevens aan dat het groene licht voor een dergelijke film ligt bij producent en schrijver Tim Burton. En Burton reageerde daar minder enthousiast op:

"Waarom zou je aan die film zitten? Voor mij is die film erg belangrijk. Ik heb vervolgen gedaan, reboots en andere dingen, maar deze film wil ik met rust laten.

Het is mooi dat mensen een tweede film willen zien, maar ik ben daar niet een van. Ik voel me als een oude vent die zijn stukje land niet wil afstaan aan een grote energiemaatschappij."

Nog maar eens kijken
The Nightmare Before Christmas is te streamen via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair