Sigourney Weavers 'Alien'-outfit: het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Sigourney Weavers 'Alien'-outfit: het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

De actrice zou deze scène vandaag de dag hoogstwaarschijnlijk niet meer opnemen.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over controversiële filmoutfits van verschillende actrices. De laatste keer was het Marilyn Monroe met haar The Seven Year Itch-outfit, maar deze keer is niemand minder dan Sigourney Weaver aan de beurt.

Weaver heeft al in heel wat blockbusters gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan het Avatar-tweeluik en de laatste Ghostbusters-film, genaamd Afterlife. Haar bekendste rol is toch wel zonder enige twijfel die van Ripley in de Alien-reeks.

Verhaal
De eerste Alien-film verscheen alweer in 1979, waarin Weaver de hoofdrol speelt. Zij maakt deel uit van de bemanning van het ruimteschip Nostromo. Zij zijn onderweg terug naar aarde, wanneer ze ineens een SOS-signaal ontvangen.

Dit blijkt van een andere planeet af te komen. De astronauten besluiten er op af te gaan en eenmaal op de planeet aangekomen gaan enkele bemanningsleden op onderzoek uit. Dit hadden ze echter beter niet kunnen doen...

Stripscène
Op het einde blijft alleen Ripley over, die het tegen de alien moet opnemen. Een scène is de nodige kijkers bijgebleven, namelijk het moment dat Ripley zich aan het uitkleden is. Hierin laat de actrice weinig aan de verbeelding over.



Veel tijd heeft ze niet om zich om te kleden, want ze ziet de alien en zet het op een rennen. Ook op dat moment krijgen we de nodige close-ups te zien van een schaars geklede Weaver. Deze scène zou oorspronkelijk nog veel verder gaan.

Pikant momentje
Zo zei Weaver al eerder: "De bedoeling was dat de alien haar door het glas ziet en zich door haar aangetrokken voelt. Het feit dat zij zo anders is intrigeert hem en dit windt de intelligente alien als het ware op. Het was een soort van de 'Beauty and the Beast'-moment".



Er zouden normaal gesproken meer 'pikante scènes' in de film zitten, maar deze werden er toch uitgehaald. Weaver heeft vandaag de dag ook wel enigszins spijt van haar stripscène: "Ripley werd erg geseksualiseerd. Ik zou zo'n scène nu niet meer opnemen".

NieuwsFilm

meest populair