Hoe is het nu met het moordlustige horror-icoon Freddy Krueger uit 'A Nightmare on Elm Street'?

Hoe is het nu met het moordlustige horror-icoon Freddy Krueger uit 'A Nightmare on Elm Street'?

Hoe staat het ervoor met Robert Englund die de iconische Freddy Krueger speelde?

Freddy Krueger uit A Nightmare on Elm Street is één van de meest iconische horrormonsters die er bestaan. De eerste film in de horrorfranchise kwam uit in 1984 en elk jaar zijn er nog mensen die zich verkleden als het personage voor Halloween. Freddy werd gespeeld door Robert Englund die te zien is in acht films en een televisieserie als het horror-icoon. Maar wat is er nu van hem geworden?

De rol van Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street betekende voor Englund zijn grote doorbraak, maar daarvoor had hij al in heel wat films gespeeld. Zo maakte hij zijn filmdebuut in de film Buster and Billie uit 1974. Dit was het begin van een mooie en lange carrière.

Han Solo
We kunnen Englund ook bedanken voor de rol van Mark Hamill in de Star Wars-films. In 1977 deed hij zelf auditie voor de rol van Han Solo, maar hij kreeg de rol niet, waarna hij Hamill (met wie hij destijds een appartement deelde) overtuigde om ook auditie te doen voor dezelfde rol. Hamill kreeg uiteindelijk de rol van Luke Skywalker.

Englund speelde hierna in verschillende films en miniseries en verkreeg zijn eerste wereldwijde bekendheid voor zijn rol van Willie in de sciencefictionserie V. Maar zijn echte grote doorbraak was natuurlijk zijn rol als Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street.

Freddy Krueger
Englund speelde de rol van Krueger uiteindelijk in acht films en een televisieserie. De laatste keer dat hij te zien was als Freddy was in Freddy vs. Jason uit 2003. Englund was een grote fan van horror, want naast A Nightmare on Elm Street speelde hij nog in vele andere horrorfilms, waaronder The Mangler, Urban Legend en 2001 Maniac.


In totaal speelde hij al in zeventig films en hij speelde ook in verschillende televisieseries, onder andere in Charmed, Bones en Supernatural. In 1988 maakte hij ook zijn regiedebuut met de film 976-EVIL en in 2008 regisseerde hij zijn tweede film, getiteld Killer Pad, die direct op dvd uitkwam.

Recente rollen
De laatste jaren was Englund vooral te zien in wat mindere bekende horrorfilms. Zo speelde hij mee in onder andere Fear Clinic en The Funhouse Massacre. In 2017 was hij ook te zien in een documentaire over A Nightmare on Elm Street en in 2022 speelde hij een fictieve versie van zichzelf in de horrorfilm Choose or Die. Dat jaar kwam ook een documentaire uit over zijn carrière.


Hij heeft de voorbije jaren veel als stemacteur gewerkt. Zo is hij te horen in onder andere Spy Kids: Mission Critical, Dota: Dragon's Blood en Curses!. Maar de bekendste rol die hij recentelijk heeft gespeeld is in het vierde seizoen van Stranger Things. Hij is te zien in de vierde aflevering van dat seizoen als de oudere Victor Creel, de vader van Henry Creel.

Toekomst
Wat de toekomst brengt voor de 76-jarige acteur is niet bekend, maar het staat wel vast dat Englund Freddy Krueger niet meer zal spelen. Daar vindt hij zichzelf te oud voor. Hij zal wel nog te horen zijn in de films Harvest Moon en Abruptio. Voorlopig staan er geen andere projecten in zijn agenda waarover we iets weten, maar Englund denkt nog niet aan stoppen.

NieuwsFilm

meest populair