Joaquin Phoenix verdedigt de onnauwkeurigheden in 'Napoleon': "Het is zo enorm saai"

Ook de hoofdrolspeler vindt het soms wel goed om bepaalde elementen ietwat te veranderen.

Ridley Scotts nieuwste film, Napoleon, draait op dit moment in de bioscopen. Niet iedereen is er echter een fan van. Zo vinden sommige filmcritici dat de blockbuster zich niet echt aan de geschiedenis houdt. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix laat zich hier nu over uit.

Scott heeft al de nodige pareltjes gemaakt. Hoewel Napoleon er erg mooi uitziet, lijkt hij enigszins het echte verhaal iets te verdraaien. De regisseur is echter niet van kritiek gediend en beet recentelijk nog van zich af. Nu doet Phoenix iets soortgelijks.

Reactie
De met een Oscar bekroonde acteur kruipt in de huid van de wereldberoemde Franse militaire generaal en keizer. Iedereen mag de naam Napoleon dan wel kennen, zijn hele levensverhaal is niet bekend.

Zo zegt Phoenix: "Een groot deel van Napoleons leven kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo heb ik een video gezien van twee Napoleon-experts, die allebei boeken over hem hebben geschreven".

Saai
De acteur vervolgt: "Zij waren anderhalf uur aan het ruziën, over wat hij wel en niet gedaan zou hebben. We kennen een deel van zijn leven maar lang niet alles. Het belangrijkste aspect van een film is wel dat het interessant is"."Er zijn films die zich enkel en alleen vasthouden aan feiten en dat is prima. Ikzelf hou wel van dat soort films, maar eerlijk is eerlijk, soms is dat ook wel saai. Je denkt dan: "We hebben deze scène gemaakt met de informatie waarover we beschikken, maar het is zo f*king saai, waarom laten we dit eigenlijk zien?' Ik denk dat wij een interessante film hebben gemaakt".

NieuwsFilm

meest populair