Beste niet Engelstalige films: is dit een van de beste films sinds 2000?

Beste niet Engelstalige films: is dit een van de beste films sinds 2000?

'City of God' werd sterk onthaald en was een box-office succes.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over niet Engelstalige films die meer aandacht verdienen. Deze keer wordt City of God in het zonnetje gezet.

In 2002 kwam het regisseur-duo Fernando Meirelles en Kátia Lund met City of God, oftewel Cidade de Deus.

Verhaal
De film speelt zich af in Brazilië, om precies te zien, in een sloppenwijk van Rio de Janeiro, één van de gevaarlijkste plekken van de stad of beter gezegd, van de wereld. Eén van de bewoners van deze wijk is de zwarte jongen Buscapé.

Hij leeft in grote armoede, maar is te huiverig om zich aan te sluiten bij de criminele straatbendes en zo aan zijn geld te komen. Tegelijkertijd is Buscapé te slim en te ervaren om genoegen te nemen met een zwaar onderbetaald baantje.

Toekomst
Buscapé groeit op deze gewelddadige omgeving en zijn toekomst ziet er verre van rooskleurig uit. Dan ontdekt hij dat hij een speciale gave heeft: hij is in staat de werkelijkheid met andere ogen te zien, namelijk met die van een kunstenaar.



Hij besluit dit talent uit te buiten en hij slaagt er in zich te ontwikkelen tot een professionele fotograaf, maar de vraag is of hij de 'Cidade de Deus' ook echt kan ontsnappen...

Ontvangst
De Portugese film werd ijzersterk onthaald. Op Rotten Tomatoes scoort de film een hele mooie 91% maar vooral het IMDb-cijfer mag er zijn met zijn 8,6. Dit betekent dat City of God op plek 25 staat in de 250 beste films aller tijden.



Ook werd de film genomineerd voor maar liefst 4 Oscars, maar helaas voor het City of God-team kwam datzelfde jaar The Lord of the Rings: The Return of the King uit, die bijna alle felbegeerde gouden beeldjes mee naar huis mocht nemen.

Interesse is City of God? Deze staat op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair