Waarom Arnold Schwarzeneggers nieuwste scifi-actiefilm al 4 jaar wordt uitgesteld

Waarom Arnold Schwarzeneggers nieuwste scifi-actiefilm al 4 jaar wordt uitgesteld

Schwarzenegger heeft een onwijs leuke rol in 'Kung Fury 2', maar we wachten er al vier jaar op.

Arnold Schwarzenneger is één van de grootste actiehelden in de filmgeschiedenis dankzij zijn rollen in films als The Terminator, Predator, Commando en nog veel meer. We hebben de acteur nu al vier jaar niet meer in een film gezien, maar hij heeft allang een nieuwe actiefilm opgenomen: Kung Fury 2. Waarom laat deze film zo lang op zich wachten?

In 2015 verscheen de korte Kung Fury van regisseur en hoofdrolspeler David Sandberg op YouTube. Het was een daverend succes en een vervolg in de vorm van een bioscoopfilm werd al gauw aangekondigd.

Kung Fury 2
Kung Fury was een modern eerbetoon aan de actiefilms van de jaren tachtig. Het volgde detective Kung Fury, een detective uit Miami die een nieuwe en krachtige vorm van kungfu bezit nadat hij door bliksem is getroffen en door een cobra is gebeten en zo "The Chosen One" wordt.

Samen met zijn partner Triceracops gaat hij terug in de tijd om Adolf Hitler te vermoorden. Dit klink natuurlijk belachelijk, maar dat is juist het punt. De originele korte film is bijna veertig miljoen keer bekeken.

Vervolg
In 2018 werd bekend dat Sandberg een vervolg op zijn korte film mocht maken in de vorm van een bioscoopfilm. Hij strikte meteen toptalent als Schwarzenegger, Michael Fassbender en Eiza Gonzáles, maar laatstgenoemde werd later vervangen door Alexandra Shipp.


Schwarzenegger zagen we voor het laatst in het geflopte Terminator-vervolg Terminator Dark Fate in 2019. Kung Fury 2 werd datzelfde jaar in vier maanden opgenomen, maar is nog steeds niet verschenen. Schwarzenegger speelde de president van de Verenigde Staten.

Rechtszaak
In september 2020 werd onthuld dat de producenten de Chinese financier Creasun Entertainment hadden aangeklaagd wegens contractbreuk. Het bedrijf had het beloofde bedrag van 10 miljoen dollar nooit gegeven.


Dit was een derde van het geschatte budget van Kung Fury 2, waarvan het grootste deel naar postproductie/visuele effecten zou gaan. Deze rechtszaak - en de pandemie - lijken de belangrijkste reden te zijn voor de lange vertraging van het vervolg. Mogelijk krijgen we komend jaar meer te weten.

NieuwsFilm

meest populair