Volledige computergeanimeerde Michael Fassbender in indrukwekkende video 'The Killer'

Volledige computergeanimeerde Michael Fassbender in indrukwekkende video 'The Killer'

De discussie over het (volledige) gebruik van Artificial Intelligence kan weer losbarsten...

De mysterieuze actiethriller/misdaaddrama The Killer met Michael Fassbender in de hoofdrol wordt lovend ontvangen met een 85% critici-score op Rotten Tomatoes tegenover een 59% publieksscore.

Hoewel de film dus misschien van het publiek niet zoveel lof krijgt als van de critici, zijn kijkers wél onder de indruk van één bepaald VFX-shot.

Digitale Fassbender
Wylie Co. deelde onlangs een kijkje achter de schermen van een uiterst moeilijke taak die ze hadden, namelijk om close-up fotorealistische digi-double shots te maken van Fassbender die op een scooter rijdt.

De belichting en de look-dev moesten met het oog worden ingesteld. Daarna werden fijne gezichtsdetails en doeksimulaties toegevoegd. Vervolgens is fotogrammetrie gebruikt om te helpen bij de trapsgewijze timing en rijsnelheid van straatlantaarns. Zie het resultaat hieronder:


Veel mensen reageren vol lof: "Dit is gewoon ongelooflijk indrukwekkend. Jullie zijn de onbezongen helden van de cinema! Geweldig werk! Goed gedaan! Geen seconde dacht ik dat het CGI was", zijn enkele reacties.

Supporting cast met Tilda Swinton en Arliss Howard
Fassbender tegenover EMPIRE: "Dit is zo'n project waar ik van stond te watertanden. Er zitten spannende intriges in. Een langzaam druppeltje. Ik hou ervan. Je probeert gewoon de geest van een sociopaat te begrijpen".


The Killer van regisseur David Fincher is vanaf nu te streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair