Netflix-rampenfilm 'Society of the Snow' krijgt indrukwekkende trailer

Netflix-rampenfilm 'Society of the Snow' krijgt indrukwekkende trailer

Deze film gaat over een van de opmerkelijkste waargebeurde verhalen van de 20e eeuw.

Society of the Snow (La sociedad de la nieve) is een zinderende thriller over de vliegramp in 1972. Het vliegtuig landde op een gletsjer in het hart van het Andesgebergte, waardoor de overlevenden drastische beslissingen moesten nemen.

Society of the Snow vertelt het verhaal van het Uruguayaanse rugbyteam dat diep in het Andesgebergte van Uruguay neerstortte. Slechts 29 van de in totaal 45 passagiers wisten de crash te overleven, maar werden vervolgens gedwongen om extreme maatregelen te nemen om te overleven.

Waargebeurd verhaal
Regisseur J.A. Bayona heeft al ervaring met het maken van een sterke rampenfilm. Eerder regisseerde hij de waargebeurde rampenfilm The Impossible over een gezin dat werd overvallen door de tsunami in Thailand.

De regisseur van onder meer Jurassic World: Fallen Kingdom haalde zijn inspiratie voor de film uit het boek van Pablo Vierci over de Andesvliegramp. Het is niet de eerste keer dat het verhaal over de ramp werd verfilmd: in 1993 verscheen al de film Alive.

Release in januari
Society of the Snow is geselecteerd om Spanje te vertegenwoordigen voor de Oscars in 2024. Vanaf 4 januari verschijnt de film op Netflix. Bekijk de zinderende trailer voor de film hieronder:



NieuwsFilm

meest populair