Joel Kinnaman probeerde 2 maanden niet te praten voor zijn nieuwe film 'Silent Night'

Joel Kinnaman probeerde 2 maanden niet te praten voor zijn nieuwe film 'Silent Night'

Maar erg lang hield de acteur het niet vol zo te horen...

Het komt wel vaker voor dat acteurs behoorlijk ver voor een rol gaan. Soms pakt dit goed uit, maar soms is het ook iets te krankzinnig. Joel Kinnaman behoort tot die laatste categorie.

Misschien heb je wel al eens gehoord van de techniek genaamd methodacting. Dit is een manier van acteren waarbij de acteur zijn eigen herinneringen en emoties gebruikt om een karakter zo waarachtig mogelijk weer te geven.

Lastig
De acteur maakt daarbij gebruik van zijn eigen herinneringen en emoties teneinde de uitvoering zo levensecht mogelijk te laten zijn. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld Heath Ledger voor zijn rol als de Joker in The Dark Knight. Hij sloot zichzelf wekenlang op in een hotelkamer om zijn akelige lach te perfectioneren.

Kinnaman, o.a. bekend van de geliefde serie The Killing en de DC-blockbuster Suicide Squad, speelt de hoofdrol in Silent Night. De rauwe wraakfilm gaat over een gekwelde vader genaamd Godlock (Kinnaman), die ziet hoe zijn zoontje op kerstavond omkomt bij een schietpartij tussen twee bendes.

Niet praten
Godlock raakt zelf ook gewond tijdens de schietpartij en verliest zijn stem. Hij zet nu alles op alles om de dood van zijn zoon te wreken. Kinnaman wilde zijn personage overtuigend neerzetten en besloot dan ook twee maanden lang niet te praten.



Erg lang hield hij dit niet vol. Zo zei hij recentelijk: "Ik zei tegen mijn vrouw: 'Luister, dit wordt lastig, maar ik ga tijdens de opnames van deze film niet praten, dus ook niet met jou. De communicatie wordt de komende tijd dus ietwat ingewikkeld'. Ik was bereid er ver voor te gaan".

Eerste dag
Kinnaman vervolgt: "De eerste dag toen ik naar de set reed zeiden we dan ook geen woord. Toen ik aankwam en naar de makeup trailer ging, was iedereen aan het praten en het grappen. Ik keek op een afstandje toe en dacht toen: 'Zes weken zonder praten is wel erg lang'. Dus toen begon ik ook maar te praten".



De acteur hield het dus nog geen dag vol maar denkt dat het autoritje hem al genoeg 'energie' voor de rol had gegeven: "Die rit was behoorlijk intens. Ik had het gevoel dat ik dankzij deze stilte er al helemaal klaar voor was".

NieuwsFilm

meest populair