Regisseur heeft spijt van controversiële grap in 'Love Actually'

Regisseur heeft spijt van controversiële grap in 'Love Actually'

Richard Curtis maakte het actrice Martine McCutcheon niet erg makkelijk tijdens de opnames.

De komedie Love Actually kwam alweer 20 jaar geleden uit, maar zal deze kerst hoogstwaarschijnlijk weer enorm veel bekeken worden. Regisseur Richard Curtis is zeker trots op zijn werk, maar heeft wel spijt van een grap in de film.

De geliefde romcom is nu dus al 2 decennia oud en bepaalde grapjes die in de film zitten kunnen vandaag de dag niet meer door de beugel. Curtis zou nu dan ook een aspect van zijn klassieker aanpassen, voornamelijk de 'fatshaming'-grapjes die over Martine McCutcheons Natalie worden gemaakt.

Rol
Natalie is een van huidhoudsters van de nieuwe Britse premier, David (Hugh Grant). De twee krijgen gevoelens voor elkaar en worden uiteindelijk een koppeltje, maar David en andere personages maken wel de nodige grapjes over haar gewicht.

Zo wordt ze 'massive', 'the chubby girl' en het meisje met de 'sizeable arse and huge thighs' genoemd. Ook zegt Natalie dat ze werd gedumpt voor haar ex, want 'nobody wants a girlfriend with thighs the size of tree trunks'. Haar vader noemt haar weer 'plumpy'.

Spijt
Sommige kijkers vinden dit te ver gaan en hebben dan ook kritiek op alle body shaming die McCutcheon te verdragen krijgt. Zij was destijds pas 27 jaar oud. Curtis erkent dat hij hier spijt van heeft.



Zo zegt hij: "Ik ben verantwoordelijk voor die grapjes, maar ik vind hetzelf ook niet meer grappig. Destijds dacht ik er niet te veel over na en ik bedoelde er niks gemeens mee, maar ik zie nu wel in dat het ongevoelig was en dat het niet erg leuk is".

NieuwsFilm

meest populair