Dit is de enige acteur die na zijn dood meerdere Oscar-nominaties kreeg

Dit is de enige acteur die na zijn dood meerdere Oscar-nominaties kreeg

[b]Het zal je misschien verbazen dat deze acteur na zijn dood meer Oscarnominaties ontving dan toen hij leefde.[/b]

De Australische acteur Heath Ledger, die de Joker speelde in The Dark Knight van Christopher Nolan, is tegenwoordig misschien wel de bekendste acteur die na zijn dood een award kreeg voor zijn acteursprestaties en spel.

Zo won Ledger in 2008, nadat hij overleed aan een overdosis medicijnen, een Academy Award voor beste mannelijke bijrol in de Batman-film. Maar Heath Ledger was niet de eerste die na zijn dood een award op zijn naam kreeg.

James Dean
Zo ontving de Amerikaanse James Dean een Oscarnominatie voor zijn rol in de film East of Eden. Hierin speelde hij Caleb Trask, een onzekere zoon die niets liever wil dan gezien en gerespecteerd worden door zijn vader.

Na het succes van zijn eerste echte Hollywood-film, kreeg Dean de hoofdrol in Rebel Without a Cause die ook in 1955 uitkwam. Hierin speelde hij Jim Stark. Daarnaast was hij al bezig met de opnames voor de film Giant.

Postuum
Hij kon deze film echter niet afmaken, omdat hij een maand voor het uitbrengen van Rebel Without a Cause en tijdens de opnames van Giant op 24-jarige leeftijd tragisch om het leven kwam in een auto-ongeluk.


Ondanks dat James Dean maar in drie films heeft gespeeld, ontving hij in 1956 ook postuum een Academy Award voor zijn werk in de film Giant.

Twee nominaties
Met deze twee nominaties na zijn dood, is James Dean de enige acteur die postuum voor meer dan één film voor een Oscar werd genomineerd is.


De bekendste film van James Dean, Rebel Without a Cause, is the zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair