'Coup de chance' in de bios: Woody Allens keiharde comeback of controversiële zwanenzang?

De band tussen twee jonge mensen leidt tot huwelijksontrouw en uiteindelijk tot misdaad.

Woody Allen. Zijn naam is al sinds de jaren zestig verbonden aan de auteurscinema en tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken uit de filmwereld. Ondanks de ververste kritiek omtrent zijn privéleven heeft de Amerikaan een nieuwe film kunnen uitbrengen; wel moest hij hiervoor uitwijken naar Europa.

Coup de chance speelt zich, zoals de titel wellicht al doet vermoeden, dit keer niet af in Allens geliefde New York, maar in Parijs. Dit wordt zijn eerste volledig Franstalige film, maar Allen is zeker geen onbekende in deze metropool: zijn eerdere briljante werk Midnight in Paris uit 2011 speelde zich eveneens af in de Franse hoofdstad.

Synopsis
Fanny en Jean lijken het ideale koppel: ze zijn succesvol in hun werk, wonen in een appartement in een van de mooiste wijken van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als wanneer ze elkaar ontmoetten.

Dan, wanneer Fanny bij toeval haar vroegere middelbare schoolvriend Alain tegenkomt, komt haar wereld op zijn kop te staan. Ze zien elkaar snel weer en hun relatie wordt meer en meer intiem..

French touch
In de trailer zien we dat dit, ondanks de aantal aanpassingen die Allen heeft moeten doen voor zijn doorstart, weer een typische romantische en droogkomische film zal worden zoals we van de grootmeester gewend zijn.


Coup de chance is vanaf 30 november overal te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair